Ordu'da Pehlivanlar Kiran Kirana Yaristi

Ordu'da Pehlivanlar Kiran Kirana Yaristi

Ordu’da, 916’nci Aybasti Persembe Yaylasi Ordulu Mustafa Pehlivan Yagli Güres ve Kültür Festivali kapsaminda güres müsabakalarinin finali düzenlendi. Farkli illerden yaklasik bin 500 sporcunun katildigi etkinlikte baspehlivan Antalya ilinden katilan Ali Gürbüz oldu.

Ordu Büyüksehir Belediyesi’nin himayelerinde, Aybasti ilçesinde düzenlenen ve bin yillik geçmisi ile Kirkpinar’dan daha eski olan 916. Geleneksel Aybasti Persembe Yaylasi Ordulu Mustafa Pehlivan Yagli Güres ve Kültür Festivali’nin son gününde büyük orta, basalti, baspehlivan, baspehlivan çeyrek final, baspehlivan yari final ve baspehlivan final kategorilerinde güresler yapildi.

Ordu Büyüksehir Belediyesi Mehteran Takimi, Türk bayragi esliginde alanda tur atti. Kiran kirana geçen güreslerin baspehlivan final kategorisinde Antalya ilinden Ali Gürbüz, ayni ilden katilan rakibi Orhan Okulu’yu yenerek, baspehlivan oldu. Müsabakalarda, Ender Sahin isimli is insani 5 milyon 52 lira ödeyerek güres agasi oldu.

“Çok yogun bir ilgi var”

Ordu Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Celal Tezcan, “Çok yogun bir ilgi var, çok güzel ve kiran kirana güresler yapiliyor. Yarismalara yaklasik bin 500 sporcu katildi.

Her sey çok güzel, ilgi de çok güzel. Yaylada her taraf insan kayniyor. Harika bir sportif aktivite. Ordu Büyüksehir Belediyesi 19 ilçeyi temsil ediyor. Bizim bütün ilçelerimizde kültürel ve tarihsel çok büyük zenginliklerimiz var. Bunlari her yerde aktivite ve senlik olarak ortaya çikartip, hem ilin Türkiye’deki iller arasindaki yerin iyi belirtmek hem de sehrin kalinmasina, gelismesine ve dönülmesine faydali olmak. Bizim bütün idealimiz bu. Düsünen, üreten yarisan Ordu bizim ana felsefemiz. Nerede güzel bir sey varsa altinda mutlaka imzamiz vardir, olmasi gereklidir. Ordu’yu layik oldugu bir il seviyesine getirmek için çaba sarf ediyoruz” diye konustu.

Güreslere yogun bir katilim oldugunu söyleyen Türkiye Geleneksel Güres Federasyonu Baskani Ibrahim Türkis ise müsabakalarin toplamda bin 450 sporcu ile basladigini ifade etti.

Baspehlivan Ali Gürbüz, birinciligi elde ettigi için mutlu oldugunu, mücadelelere devam edecegini belirtti.

Festivale Ordu Valisi Muammer Erol, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Numan Öksüz, Il Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, Aybasti Belediye Baskani Izzet Gündogar, ilçe kaymakamlari, ilçe belediye baskanlari ve çok sayida vatandas katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile