Ordu'da Sehit Yakinlari Duygulandirdi Açiklamasi 'Üzüntümüz Ve Gururumuz Çok Büyük'

Ordu'da Sehit Yakinlari Duygulandirdi Açiklamasi 'Üzüntümüz Ve Gururumuz Çok Büyük'

Ordu’da düzenlenen programda, Ramazan Bayrami öncesinde Ordulu sehitler dualarla yad edildi. Sehit yakinlari, acilarinin ilk günkü gibi taze oldugunu ancak bir o kadar da gururlu olduklarini söylediler.

Ordu Sehitligi’nde düzenlenen program, Kur’an-i Kerim tilaveti ile basladi, ardindan Il Müftüsü Dr. Ismail Çiçek’in sehitler için dua etmesi ile devam etti. Programda, Vali Muammer Erol, Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler ve protokol mensuplari, sehitlerin kabirlerine karanfil birakarak dua ettiler, ardindan sehit yakinlari ile sohbet ettiler.

2012 yilinda Afyon patlamasinda sehit olan Uzman Çavus Cüneyt Akkus’un annesi Türkan Akkus, “Benim kaç senedir acim sinmedi, gün geçtikçe atesim daha da korlasiyor. Acim çok derin, buna söylenecek bir kelime bulamiyorum” dedi.

Sehit babasi Hilmi Inan, “Gurur verici bir durum. Oglum 2010 yilinda Mardin’de EYP patlamasi sonucu sehit oldu” ifadelerine yer verdi.

Oglu Zeki Yusuf ile birlikte sehit agabeyini ziyarete gelen Zehra Ersoy, çok duygulu ve gururlu olduklarini belirterek, acilarinin da bir o kadar taze oldugunu ifade etti.

Ersoy, oglunun hiç görmedigi dayisi gibi asker olmak istedigini sözlerine ekledi.

Programa, MHP Ordu Milletvekili Naci Sanlitürk, CHP Ordu Milletvekilleri Seyit Torun ve Mustafa Adigüzel, Altinordu Kaymakami Erkan Karahan, Il Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, Il Jandarma Komutani K. Albay Numan Öksüz, Altinordu Belediye Baskani Ulas Tepe ve ilgililer katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile