Ordu'da Sel Sonrasi Sahil Çamura Büründü

Ordu'da Sel Sonrasi Sahil Çamura Büründü

Ordu’nun Ünye ilçesinde yasanilan sel sonrasi, Yabakhane, Curi, Cevizdere Irmaklarindan gelen sular deniz yüzeyinde çamurlasma olusturdu.

Ordu ve ilçelerinde ara ara saganak yagislar etkisini sürdürmeye devam ederken, Ünye ilçesinde ise ekipler teyakkuz haline devam ediyor. Sabah saatlerinde baslayan ve öglen sonrasina kadar devam eden saganak yagislarla beraber ilçe merkezinde bulunan irmaklardan gelen sularla beraber deniz yüzeyi çamura büründü.

"Findik bahçeleri sular altinda"

Karadeniz Bölgesi’nin geçim kaynaklarindan biri olan findik mevsimi nedeniyle asiri yagislardan dolayi üreticiler de zor anlar yasiyor. Bazi bölgelerde bahçeler sular altinda kalirken bazi üreticiler ise yagmurun bitmesi halinde bahçesindeki findigi toplamaya devam ediyor.

Tabakhane, Curi, Cevizdere Irmaklari normal seviyede

Geçen 9 Agustos günü baslayan ve siddetini arttiran yagmur nedeniyle sel taskinlarinin yasandigi ilçede, Tabakhane, Curi, Cevizdere Irmaklari normal seviyesinde akmaya devam ediyor. Olusabilecek herhangi bir taskina karsi Ilçe Emniyet Müdürlügü, Ordu Büyüksehir Belediyesi Ünye Itfaiye Amirligi ve jandarma ekipleri teyakkuz halinde olurken, belediye ekipleri ise sehrin bazi noktalarinda vidanjörlerle rögar temizligi gerçeklestirdi.

Meteoroloji yeniden uyardi

Ilçe genelinde etkisini halen devam ettiren saganak yagislar nedeniyle meteoroloji müdürlügü tarafindan uyarilar yapilarak vatandaslarin dikkatli olunmasi çagrisinda bulunuldu.

Heyelan nedeniyle bosaltilan binaya istinat duvari çalismasi basladi

Gölevi Mahallesi’nde bulunan Korukent Sitesi’nde yasanilan heyelan nedeniyle çöken istinat duvarinin yapimina baslandi. AFAD tarafindan agaçlandirma ve yeni bir istinat duvari yapilmasi kararlastirilmasinin ardindan bu sabah saatlerinde ekipler gelerek toprak zemin üzerinde çalisma baslatti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile