Ordu'da Türk Mutfaginin Asirlik Lezzetleri Görücüye Çikti

Ordu'da Türk Mutfaginin Asirlik Lezzetleri Görücüye Çikti

Türk mutfaginin tanitilmasi ve dünya siralamasinda hak ettigi yeri almasi amaciyla Cumhurbaskanligi himayelerinde bu yil 3’ncüsü düzenlenen ’Cografi Isaretli Ürünlerle Türk Mutfagi Haftasi’ kutlama etkinlikleri, Ordu’nun Ünye ilçesinde gerçeklestirildi.

Cumhurbaskanligi himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanligi, Ordu Valiligi, Ordu Büyüksehir Belediyesi ve Ünye Belediyesi ortakliginda Cografi Isaretli Ürünlerle Türk Mutfagi Haftasi organizasyonunun bu yil 3’üncüsü gerçeklestirildi.

Düzenlenen organizasyonda farkli ilçelerin kooperatiflerinin yani sira, Ünye Belediyesi Yöresel Ürünler Üretim Merkezi’nde üretilen ürünler de sergilendi.

“Zengin bir cografyaya sahibiz”

Programin açilisinda konusan Ordu Il Kültür ve Turizm Müdürü Ugur Toparlak, “Çok çesitli kültürlerin bir arada yasam sürdügü Anadolu topraklarinda gastronomi konusu daima ön planda olmus, zengin bir iklimle ülkemizin bereketli cografyasindaki tüm gelenekler günümüze kadar tasinmistir. Farkli sunum ve lezzetleriyle geçmisten bu güne pek çok kültürün mirasçisi olan Türk mutfagi, hem farkli medeniyetlerin mutfaklarini etkilemis, hem de etkilenmistir” diye konustu.



“Ordu 12 ay yasanabilir ve turizm açisindan tercih edilebilir bir sehir haline geldi”

Turizmde gastronominin son dönemde öne çiktigini belirten Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli, “Bölgemizdeki yöresel ürünlerimizin ve lezzetlerimizin turizme katki sunmasi için bu tür organizasyon ve faaliyetler son derece önemlidir. Ünye Belediyemizin hizmete sundugu Yöresel Ürünler Üretim Merkezi ile beraber unutulmaya yüz tutan ürünlerimizin yeniden hayata dönmesi ve bilinirliginin artmasi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu sayede Ordu ilimiz sadece 3 ay degil, 12 ay yasanabilir ve turizm açisindan tercih edilebilir bir sehir haline gelmektedir” ifadelerine yer verdi.

Konusmalarin ardindan Ordu Büyüksehir Belediyesi Kent Orkestrasi esliginde sehir merkezinde kortej yürüyüsü yapildi. Kortej yürüyüsünden sonra Vali Muammer Erol, beraberinde protokol mensuplari ile birlikte Kadin Üretim ve Isletme Kooperatifleri tarafindan Ünye Cumhuriyet Meydani’nda açilan yöresel ürünler stantlarini gezerek, hazirladiklari yiyeceklerle birlikte etkinlige katkida bulunan kadinlara tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile