Yerel Demokrasi Akademileri Ordu Saha Koordinatörü Aysun Aydın, düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Yerel Demokrasi Akademisi olarak kadın, genç ve engellilerin kendi kentlerinde yaşadıkları sorunların tespit edilmesi ve bu sorunlara çözüm politikaları üretilmesinin asıl amaçlarından biri olduğunu belirtti. Özellikle yerel yönetimlerde kadın, genç ve engellilerin temsil edilmesini ve her alanda söz sahibi olabilmelerini sağlamanın projelerinin bir diğer amacı olduğunu kaydeden Aydın, "Ordu'da ki çalışmalarımız kapsamında 6 kişiden oluşan Yerel Demokrasi Akademileri proje ekibi oluşturduk ve bu 6 arkadaşımız Temmuz ayında İstanbul'da yoğun bir eğitmen eğitimi programı ile kadın, genç ve engelli hakları savunu eğitmenleri oldular. Böylece projemizin ilk ayağını tamamlamış olduk" dedi.
HEDEF: KADIN, GENÇ VE ENGELLİLER
Bundan sonda projenin ikinci ve en önemli aşamasının başladığını belirten Aydın, şöyle konuştu: "Projeye dahil olan her kentte kadın, genç ve engellilerin sorunlarını tanımlayabilmek için bu sorunları birinci ağızdan dinleyerek ve küçük gruplar halinde bu kişilerle iletişim kurarak kentimizdeki kadın, genç ve engellilerin sorunları konusunda bir veri tabanı oluşturacağız. Kent Analizlerinde ve projenin bundan sonraki kısmında Kent Konseyi'nin Meclislerinin yanı sıra gönüllü katılımcılarla projemizi yürüteceğiz. Bunun içinde projemize gönüllü katılımcıların dahil olmasını istiyoruz. Projeye gönüllü olarak katılacak olan Ordulular, eğitmen arkadaşlarımızdan kadın, genç ve engelli haklarını savunma eğitimi alacak ve kent analizlerini yine eğitmen arkadaşlarımızla birlikte dezavantajlı gruplarla birebir iletişim kurarak yapacaklar. Projemizde savunucu olmak ya da yalnızca savunu eğitimi almak için herhangi bir resmi temsiliyet aramıyoruz. Bunun için gönüllü olmak yeterli. Ücretsiz savunucu eğitimine katılmak isteyen Ordulular Ordu kent Konseyi'nin 2253881 numaralı telefonundan başvuru yapabilirler."
PROJEYİ UNİCEF DESTEKLİYOR
Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesindeki 8 ilde, 15 Nisan 2010-15 Temmuz 2011 tarihleri arasında yerel yönetimler ve kent konseyleri ortaklıklarıyla kurulan Yerel Demokrasi Akademileri ile kadın, genç ve engellilerin toplumsal hayata etkin katılımının desteklenmesi hedefleniyor. Başta UNICEF olmak üzere, Dünya Yerel Demokrasi Akademisi, Ulusal Demokratik Enstitüsü, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı ve Alternatif Yaşamı Destekleme Derneği gibi kuruluşların desteği ile yürütülecek olan projenin yerel ortaklıklarını da Ordu, Van, Adana, Kocaeli, Denizli, Diyarbakır, Çankaya ve Beşiktaş Kent Konseyleri yapıyor.
Ordu'da Yerel Demokrasi Akademisi Kuruldu
Habitat İçin Gençlik Derneği ve Sabancı Vakfı tarafından desteklenen proje kapsamında Ordu'da Yerel Demokrasi Akademisi kuruldu.