Ordu'da Yetenekli Robotlar Kiyasiya Yaristi

Ordu'da Yetenekli Robotlar Kiyasiya Yaristi

Ordu’nun Ünye ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinlikleri çerçevesinde ROBÜNYE robot yarismasi düzenlendi.

Ünye Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ile Ünye Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi isbirliginde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinlikleri çerçevesinde “Türkiye Yüzyilinda Teknolojinin Isiginda Yunus Emre Diyarinda” sloganiyla ROBÜNYE robot yarismasi gerçeklestirildi.

Gelecegin teknolojilerine yatirim yapmak, ögrencilerin robotik kodlama ile bilisim teknolojilerine olan ilgi ve alakalarini artirmak amaciyla Ordu genelindeki 58 takim, jüri karsisinda kiyasiya mücadele etti.

“Bu yarismalarla gençlerimizin bilisim teknolojilerine, robotik programlamaya olan ilgilerini arttirmayi amaçliyoruz”

Programin açilisinda konusan Ünye Ilçe Milli Egitim Müdürü Özgür Tokgöz, “Türkiye Yüzyili’nda Teknolojinin Isiginda Yunus Emre Diyarinda’ 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinlikleri amaciyla gerçeklestirdigimiz robot yarismasinda amacimiz heyecan ve eglenceli bir ögrenme süreci içerisinde gelecegin mesleklerinden birçogunun tabanini olusturan bilisim teknolojilerine robotik programlamaya olan ilgilerini arttirmak amaciyla gençlerin bu alanda kendilerini gelistirmesini tesvik ederek yayginlastirmasini saglamaktir. Yarismamiz ilimizdeki tüm ortaokul ve liselerimizi kapsamaktadir. Bu anlamda yarismamiza ilimiz genelinde 58 takimimiz katilim saglamistir” dedi.

Yapilan konusmalar sonrasi ROBÜNYE robot yarismasina destek verenlere yönelik Ünye Kaymakami Ayhan Isik tarafindan plaket verildi.

58 takimin yer aldigi yarismada ögrenciler birbirinden farkli hazirladiklari robotlarinin jüri karsisinda yeteneklerini gösterdi. Düzenlenen yarismalarda dereceye giren ögrencilere ödülleri verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile