Ordu Findikli Burma Tatlisi Cografi Isaretle Tescillendi

Ordu Findikli Burma Tatlisi Cografi Isaretle Tescillendi

Ordu’nun vazgeçilmez lezzetlerinden olan, ‘findikli burma tatlisi’ Büyüksehir Belediyesi’nin girisimleriyle cografi isaret aldi. Ordu findikli burma tatlisinin cografi isaret almasinin ardindan il genelindeki cografi isaret tescili yapilan ürün sayisi 15’e yükseldi.



Ordu Büyüksehir Belediyesi’nin, kente özgü ürünlerin marka degerinin ve taninirliginin artirilmasi amaciyla yaptigi çalismalar sürüyor. Bugüne kadar birçok ürüne cografi isaret alan Büyüksehir Belediyesi’nin, ‘Ordu findikli burma tatlisi’ için yaptigi basvuru da kabul edildi. Findikli burma tatlisi, Büyüksehir Belediyesi Tarim ve Hayvancilik Hizmetleri Dairesi Baskanligi’nin girisimleriyle, Türk Patent ve Marka Kurumunun 1 Subat 2023 tarih ve 142 sayili Resmi Cografi Isaret ve Geleneksel Ürün Adi Bülteni’nde yayimlanarak mahreç isaretli ürün olarak tescillendi.

Cografi isaret alinan ürün sayisi 15 oldu

Ordu findikli burma tatlisinin cografi isaret almasinin ardindan il genelindeki cografi isaret tescili yapilan ürün sayisi 15’e yükseldi. Daha önce Kabatas helvasi, Ordu Persembe ceviz helvasi, Ordu yayla pancari (Dürme) tursusu, Akkus seker fasulyesi, Gürgentepe çoban fasulyesi, Ordu kivisi, Ordu tostu, Yaliköy köftesi, Ordu taflan tursusu, Ordu sakarca mihlamasi, Ordu melocan kavurmasi, Ordu galdirik kavurmasi, Mesudiye kuru ekmegi/Mesudiye goliti ve Ordu pidesi/Ordu yaglisi tescillenmisti.

Nasil hazirlanir?

Ordu Findikli Burma Tatlisi; özel amaçli bugday unu, yogurt, yumurta, ay çiçek yagi, tereyagi, karbonat, sirke, tuz ve su ile hazirlanan hamurun, bugday nisastasi kullanilarak yufka halinde açilmasi, kiyilmis findik içi konulduktan sonra oklavaya sarilarak sekil verilmesi, üzerine erimis tereyagi dökülüp firinda pisirilmesi ve serbetlenmesi suretiyle Ordu ilinde üretilen tatlidir. Tatli soguduktan sonra ilik serbet dökülür. Üretiminde, 2-3 mm kalinliginda kiyilmis findik içi kullanilir. 1 porsiyonunda 4 adet tatli bulunur.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile