Uzunlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 Kasım'dan bu yana Karadeniz Bölgesi'nde kivi hasadının başladığını hatırlattı.
Bölgede toplanan kivinin büyük bir bölümünün satıldığını belirten Uzunlar, ''Kivi bu yıl da üreticisinin yüzünü fazlasıyla güldürdü'' diye konuştu.
Türkiye'de kivi üretiminde ikinci sırada yer alan Ordu'da kivi hasadının sonuna gelindiğini anlatan Uzunlar, şöyle devam etti:
''Yaklaşık 10 gündür toplanan kiviler başta İstanbul, Düzce ve Yalova'dan gelen tüccarlar tarafından satın alınıyor. Bölgemizde bu yıl 6 bin 500 ton civarında rekolte bekleniyor. Şu ana kadar toplanan kivi bizlerin rekolte konusunda yanılmadığımızı gösterdi. Ordu kivisi bu yıl hem aroma hem de irilik olarak tam istenildiği gibi. Bu nedenle bölgede toplanan kiviler büyük manavlar tarafından alıcı buluyor.''
Kivinin kilosunun 1,30 ile 1,50 lira arasında değişen fiyatlardan alıcı bulduğunu kaydeden Uzunlar, ''Bu rakamlardan yola çıktığımızda kivi fındıktan sonra üreticisine en çok kazandıran tarım ürünü oldu. Üreticilere fındıktan sonra önemli gelir kaynağı sağlayan kivi, bölgemizde üreticisine bu yıl yaklaşık 1 milyon lira kazandırdı. Ordu için ciddi bir para. Bu para sayesinde üretici adeta yeni bir nefes alacak. Bu para Ordu ekonomisine de önemli ölçüde katkı sağlayacak'' ifadelerini kullandı.
Uzunlar, kivi üretiminin bölgede her yıl yaygınlaştığını sözlerine ekledi.
Muhabir: Hayati Akçay
Yayıncı: Orhan Topal
Ordu Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Uzunlar Açıklaması
Ordu Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Uzunlar, ''Üreticilere fındıktan sonra önemli gelir kaynağı sağlayan kivi, bölgemizde üreticisine bu yıl yaklaşık 1 milyon lira kazandırdı'' dedi.