Ordu Köylerinde Yerleşik Alan Çalışmaları

Ordu Köylerinde Yerleşik Alan Çalışmaları

Ordu genelinde bulunan 483 köyden 346 tanesinde yerleşik alan çalışmasını tamamladı, geri kalan 137 köyün yerleşik alan çalışması ise kadastro çalışmalarının tamamlanmasından sonra yapılacak.

Köylerde yapılan yerleşik alan çalışmasının amacının dağınık yapılaşmayı önlemek olduğunu söyleyen Ordu İl Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz, daha önceden 151 köyde bu çalışmalarının tamamlandığını, 2010 yılı içerisinde 195 köyde daha yerleşik alan çalışmalarının yapıldığını, geri kalan köylerde ise kadastro çalışmalarının tamamlanmasından sonra yapılacağını açıkladı.
Köylerdeki imar ve yapılaşma sorumlusunun il özel idareleri olduğunu belirten Yılmaz, "Şehirlerde olduğu gibi köylerdeki bina yapımları da izne tabi. Bunun da sorumluluk yeri Ordu İl Özel İdaresi'dir. Köylerde yapılan yerleşik alan çalışmasıyla herkes istediği yere ev yapamayacak. Kadastrosu biten köylerde köy yerleşik alan çalışması yapılıyor. Birinci amacımız dağınık yapılaşmayı önlemek, sağlıklı imar yapmakta ikinci amacımız. Bu bir nevi köylerin imarına altlık teşkil edecek yapılaşma yapılabilecek alanların tespiti anlamına geliyor. Bu çalışma kadastrosu biten köyler yapılabiliyor" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile