Ordu Serbest Bölgesi Kuruldu

Ordu Serbest Bölgesi Kuruldu

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in onayiyla "Ordu Serbest Bölgesi" kuruldu.

Resmi Gazete’de yayinlanan karar sonrasi Ünye Limani’nda açiklamalarda bulunan Ordu Valisi Tuncay Sonel, limanin hemen yaninda bulunan ve serbest bölge olarak kullanilacak alanin 150 dönüm büyüklügünde oldugunu açikladi.



“Ilimiz adina pes pese sevindirici haberler aliyoruz”

Ordu’nun son bir ayda son derece önemli yatirimlara kavustugunun altin çizen Vali Sonel, “Ordumuz son bir ay içerisinde pes pese sevindirici müjdeler aliyor. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in imzasi ile Ordu Serbest Bölgesi kuruldu ve resmi gazetede yayinlandi. Bu konuda Milli Egitim Bakanimiz Prof. Dr. Mahmut Özer büyük ermek verdi. Yine ticaret Bakanimiz Mehmet Mus’un büyük bir özverisi var. Son bir hafta özellikle bu konu ile alakali büyük bir yogunluk vardi. Özelikle bölgemizde ihracatin büyümesi için son derece önemli bir gelismedir. Burada su an içinde bulundugumuz Ünye Limani’nin yan tarafindaki 150 dönümlük alan serbest bölge ilan edildi. Buraya hem yerli hem de yabanci yatirimci gelecek. Burada ayni zamanda çok sayida istihdam imkâni saglanmis olacak. Öte yandan bununla alakali olarak Ünye Organize Sanayi Bölgesi de büyük bir hizla devam ediyor. Orada yer alacak olan 42 fabrikanin 5’nin yapim çalismalari devam ediyor” dedi.



“Ordu’da bir ayda müthis yatirimlar aldik”

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Milli Egitim Bakani Prof. Dr. Mahmut Özer’in bölgeye gelmesi ile birlikte yatirimlarin hizla devam ettigini belirterek, "Yine yapimi bir süre duran Ünye Kültür Merkezimiz vardi. Onun da ihalesini yaptik ve insaatimiz basladi.

Yine Bakanimizin sehrimize gelmesi ile birlikte son bir ayda müthis egitim yatirimlari aldik. Son üç yilda ilimizde egitimle ilgili 63 yatirim vardi. Bakanimizin sehrimize gelmesi ile birlikte son bir ay içerisinde 46 yatirim almis bulunuyoruz. Bunlar; 23 okul binasi ve 376 derslik, 8 ögretmenevi, 4 ögrenci pansiyonu, 5 spor salonu, 4 kapali spor salonu, 1 atölye binasi, 1 uygulama oteli, 1 halk egitim merkezi, 1 yemekhane, 542 köy yasam merkezi ile birlikte toplamda 109 yatirim olmus oldu. Kim bu memlekete bir hizmet yaparsa, basimizin üzerinde yeri var. Bu vesile ile güzel bir bahar gününde Ünye’de bu müjdeli haberleri paylasmak istedim” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile