Ordu Sgk‘nın Bina Sorunu Çözülecek

Ordu Valisi Orhan Düzgün, kurumların çalışmaları hakkında bilgi almak, sorunlarını yerinde görmek amacıyla yaptığı kurum ziyaretleri kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü‘nü ziyaret etti.

Beraberinde Vali Yardımcısı İsmail Küreci le birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu Ordu İl Müdürlüğü‘ne giden Vali Orhan Düzgün‘ü İl Müdürü Ahmet Erdoğan ve müdür yardımcıları karşıladı. Vali Orhan Düzgün, beraberindekilerle birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu Ordu İl Müdürlüğü binasındaki bütün birimleri gezerek, incelemelerde bulundu ve çalışan personellerle tanıştı. Vali Düzgün, vatandaşlara verilen hizmetler konusunda da birim yetkililerinden bilgi aldı.

Vali Orhan Düzgün, SGK İl Müdürlüğü hizmet birimlerinde yaptığı incelemenin ardından İl Müdürlüğü makamına geçerek, kurum çalışmaları ve sorunlarıyla ilgili İl Müdürü Ahmet Erdoğan‘dan bilgi aldı. SGK İl Müdürü Ahmet Erdoğan, başta kamuoyunda torba kanun olarak adlandırılan 611 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Ve Diğer Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında, Ordu SGK İl Müdürlüğünce verilen vatandaşlara verilen hizmetler, kurumun ihtiyaçları ve sorunlarıyla ilgili Vali Orhan Düzgün‘e bilgiler verdi.

“BİNA SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

Vali Orhan Düzgün, SGK İl Müdürlüğü‘nü ziyaretinin sonunda yaptığı açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumu‘nun vatandaşların yaygın olarak hizmet aldığı kurumların başında geldiğini, SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı gibi sosyal güvenlik kurumlarının, Sosyal Güvenlik Kurumu adıyla tek bir çatı altında toplanması sonrasında kurumun bir fiziki mekan ihtiyacı doğduğuna dikkat çekti. SGK İl Müdürlüğünün bina sorununu çözmeye çalıştıklarını vurgulayan vali Düzgün, “Kamuoyunda torba kanun olarak adlandırılan kanun yürürlüğe girmesinden sonra SGK‘ya prim borcu olan vatandaşlarımız borçlarını yapılandırmak için yoğun bir talepte bulundular. Vatandaşlarımız, kanunun getirdiği haklardan yararlanabilmek amacıyla yaptıkları yoğun başvuruları, SGK İl Müdürlüğü çalışanları, gayretli ve özverili çalışmalarıyla vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirmeye çalışıyorlar. Vatandaşlarımızın son günü beklemeden taleplerini yapmaları gerekiyor. Hem yoğun ve yorucu iş temposu içinde çalışan SGK personellerine moral vermek, hem de kurumun sorunlarını ve ihtiyaçlarını yerinde görmek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile