Ordu Üniversitesi Rektörü Yarılgaç, Orbay'ı Ziyaret Etti

AMASYA - Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay'ı ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Orbay, Yarılgaç'ı ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

Amasya Üniversitesi ile Ordu Üniversitelerinin ayrı dönemde kurulduğunu anımsatan Orbay, "Özellikle aynı dönemde kurulan üniversitelerimizdeki heyecanlar, tatlı çalışma gayretleri, sağlıklı büyümeye yönelik çalışmalar benzer paralellikte devam etmekte. Karşılaşılan zorlukları, ortak problemleri elbirliği ile aşma gayreti içerisindeyiz. Bu noktada, Ordu Üniversitesi Rektörü Yarılgaç hocamızın üniversitemize yapmış olduğu bu nazik ziyaret bizleri fazlasıyla onurlandırmıştır" dedi.

Yarılgaç ise bölge üniversiteleri olarak işbirliği içerisinde uyumlu bir çalışma yürüttüklerini belirtti.

Temel hedeflerinin hem bilimsel projeler üretmek hem de elbirliği ile öncelikli olarak bölgesel kalkınmayı gerçekleştirmek olduğunu belirterek, "Bu anlamda bu tür karşılıklı ziyaretlerdeki tecrübe paylaşımları oldukça faydalı oluyor. Rektörümüz Orbay'ın bizlere göstermiş olduğu ilgi ve nezakete teşekkür ediyorum" diye konuşktu.

Bölgesel işbirliği noktasında kısa, orta ve uzun vadede nelerin yapılacağı konularının görüşüldüğü ziyaretin anısına Orbay, Yarılgaç'a semaver hediye etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile