Ordu'ya Yeni Sosyal Alan Açiklamasi Fatsa Gaga Gölü Tabiat Parki

Ordu'ya Yeni Sosyal Alan Açiklamasi Fatsa Gaga Gölü Tabiat Parki

Ordu Büyüksehir Belediyesi tarafindan dogaya uyumlu bir sekilde yenilenen ve ilin turizmine kazandirilan Gaga Gölü Tabiat Parki hizmete açildi. Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Burayi tipki bir dantel isler gibi özen göstererek yaptik, mezbelelik bir halden kurtardik. Rant pesindeki adamlara karsi bir savas verdik, büyük bir mücadele ile burayi kurtardik” dedi.

Estetik dokunuslarla dogaya uyumlu bir sekilde yenilenen ve Ordu turizmine kazandirilan Gaga Gölü Tabiat Parki’nin açilis töreni gerçeklestirildi.

Ordu Büyüksehir Belediyesi Mehteran Takiminin çaldigi marslar esliginde baslayan açilis töreninde, kano ve yelkenler Gaga Gölü’nde hünerlerini sergiledi.

Baskan Güler Ünye Çamlik, Altinordu Durugöl, Kordon, Yoroz, Ihlamur ve Erguvan Park, Büyük Melet Projesi, Cumhuriyet Engelsiz Park, Tayfun Gürsoy Parki, Fatsa Adasi, Fatsa Bolaman, Fatsa Yaliköy Park’indan sonra Fatsa Gaga Gölü Tabiat Parki’ni halkin hizmetine sundu.

“Burayi mezbelelik halden kurtararak, hizmete açtik”

Törende açilis konusmasi gerçeklestiren Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler yeni bir destinasyon alanini vatandaslarin hizmetine sunulmasindan büyük mutluluk duydugunu söyledi.

Baskan Güler, “Çogu kisinin farkinda olmadigi, Fatsa Adasi gibi burayi da yeni bir destinasyon alani olarak hemserilerimizin hizmetine sunuyoruz. Burayi tipki bir dantel isler gibi özen göstererek yaptik. Burayi mezbelelik bir halden kurtardik, burasi çöp yiginiydi. Durugöl gibi burayi da kurtardik ve hizmete açtik” diye konustu.



“Büyük bir mücadele ile burayi kurtardik”

Konusmasinda, proje içerigi hakkinda da bilgilendirmelerde bulunan Baskan Güler, rant pesinde olanlara karsi ciddi mücadele verdiklerine deginerek, “Burada 65 dönümlük alan var, 11,5 dönümlük yeri kamulastirdik, parasini verdik aldik. Yoksa burasi bir insaat alani haline gelebilirdi. Tipki Ünye Çamlik gibi, Belde Otel gibi. Yani rant pesindeki adamlara karsi biz burada bir savas verdik. Büyük bir mücadele ile burayi kurtardik. Buraya 35 metrelik bir iskele yaptik, 8 metre daha yapacagiz. Fotograf platformlari yaptik. 95 tane agaç diktik. Agaççik ve çiçekleri saymiyorum. Piknik masalari ve aydinlatmalar ile burayi çok güzel yaptik. Insallah yazin burasi dolup tasacak. Burada en önemli islerden bir tanesi buranin korunmasi. Bu konuda hepimize rol düsüyor. Ilimize, Fatsa’miza ve tüm komsularimiza hayirli olsun” ifadelerine yer verdi.

"Eski halinden eser kalmadi"

Vatandaslar ise parkin eski halinden eser kalmadigini ve güzel bir alan oldugunu belirterek, böylesine dogal alanlarin yeniden turizme ve vatandaslara kazandirilmasindan dolayi duyduklari memnuniyeti dile getirdiler.

Konusmalarin ardindan dualar esliginde kurdele kesimi yapilarak, Gaga Gölü Tabiat Parki vatandaslarin kullanimina açildi.

Tabiat parki ziyaretçilere yürüyüs yollari, büfe, lavabolar, mescit, çesme gibi imkanlarin yani sira seyir terasi, salincak, fotograf çekim alanlari sunuyor. Ayrica, otopark ve kent mobilyalariyla da konforlu bir yapi kazanan park, Ordu’nun turizm potansiyelini de arttirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile