Ordudan Ayrılan 2 Bin 500 Asker, Esed Yönetimini Devirmek İçin Toplu Yemin Etti

Suriye'de ordudan ayrılarak Özgür Suriye Ordusu'na katılan yaklaşık 2 bin 500 asker, ellerinde silahları ile Esed yönetimini devirinceye kadar mücadele edecekleri yönünde toplu emin etti.

Suriye'de yönetim karşıtı gösteriler 11'inci ayına girerken, ülke içindeki şiddet dalga dalga yayılıyor. Suriye ordusunun Humus başta olmak üzere Şam banliyölerine yönelik operasyonları sürerken, ordudan ayrılmalar da artarak devam ediyor.

Muhaliflerin sosyal paylaşım sitelerine yükledikleri görüntülerde, ordudan ayrılarak Özgür Suriye Ordusu'na katılan ve yaklaşık sayıları 2 bin 500 olarak ifade edilen grup, Esed rejimini devirene kadar mücadeleye devam yemini etti. Yüzlerce kişi ellerinde silahları ile yaptıkları yeminde, 'Ülkenin egemenliğini korumaya, karada, denizde ve havada güvenliğini sağlamaya, göstericilerin güvenliğini sağlamaya, demokratik, çoğulcu bir sistem kurmaya, uluslar arası anlaşmalara saygı göstermeye ve tüm ülkelerle iyi ilişkiler kurmaya, katil Esed rejimini devirmek amacıyla kanımızın son damlasına kadar mücadele etmeye ve canımızı feda etmeye yemin ederiz. ' diyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile