Ordulu Annelerden Filistin'e Tepki

Ordulu Annelerden Filistin'e Tepki

Ordu’da, Israil’in Filistin’e yönelik saldirilarinda hayatini kaybeden anneler için basin açiklamasi yapilarak, Israil’e tepki gösterildi.

Ceren Özdemir Meydani’nda bir araya gelen AK Parti’li kadinlar, Anneler Günü’ne sayili günler kala Israil’in ablukasi altindaki Gazze’de her gün 63 kadinin öldügünü vurguladi. Kadinlar, yasanan insanlik suçunun derhal sona ermesi konusunda çagrida bulunarak, Israil’in saldirilarina tepki gösterdi.

Basin açiklamasini okuyan AK Parti Il Kadin Kollari Baskani Aysegül Baysal, “Dünyanin orta yerinde, yani basimizda Filistin’de, Gazze’de, Refah’ta yasanan soykirim nedeniyle anne olmak hiç bu kadar zor olmamisti. Biz bugün okuldan gelecek çocuklarimizi, Gazzeli anneler ise çocuklarina verecek bir lokma ekmegi bekliyor. Bizler karismasin diye çocuklarimizin defterlerine, kitaplarina isim yazarken, Gazzeli anneler ise cesetleri teshis edilebilsin diye çocuklarinin kollarina isim yaziyor” ifadelerine yer verdi.

Filistin Saglik Bakanligi’nin 5 Mayis’ta yaptigi açiklamaya göre, Israil’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Seridi’ne düzenledigi saldirilarda 34 bin 683 kisinin öldügünü, 78 bin 18 kisinin yaralandigini aktaran Baysal, Birlesmis Milletler kadin biriminin raporuna göre Gazze’de 9 bin kadinin hayatini kaybettigini ifade etti.

Günde ortalama 63 kadinin halen öldügünü dile getiren Baysal, “Bunlarin 37’si ise anne. Kayip ve akibeti bilinmeyen kadinlarin sayisi 2 bin 100’dür. Filistin’de saglik sisteminin çökmesi nedeniyle yaklasik 60 bin hamile kadin risk altinda. Her gün 180 anne ölümle burun buruna dogum yapiyor. Gazzeli anneler için dimdik ayaktayiz. Yasanan tüm zulme, aciya ragmen esini, evladini, ailesini kaybetmesine ragmen çocuklari için, ülkesi için dimdik ayakta duran Filistinli anneler, er ya da geç kazanacak. Anneler bitmeden bu direnis bitmez” diye konustu.

Programa, Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, MHP Ordu Milletvekili Naci Sanlitürk, partililer ve kadinlar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile