Turgut Özakman'ın 'Ah şu gençler' oyununu sahnelemeye hazırlanan engelliler, tiyatro çalışmaları yaparak tüm dünyaya engellilerin bir şeyler yapabileceklerini göstermek istiyor.
Tiyatronun bir dayanışma, sevgi olduğunu söyleyen Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ali Kemal Tandoğan, yeteneği kadar tüm herkesin bu oyunu oynayabileceğini söyledi. Tandoğan, "Yeteneği kadar tüm herkes oynayacak bu oyunu. Zaten Turgut Özakman'ın 'Ah şu gençler' oyununu seçmemizin nedeni bu oyunu 9 kişinin de oynayabilmesi, 30 kişinin de…” dedi
Engelliler, kendilerine böyle bir imkan verilmesinden dolayı belediye yetkililerine minnettar olduklarını belirtti. Ortaokuldan beri tiyatro etkinliklerine katılmak istediğini söyleyen Gülizar Güler, bu tiyatronun engelliler adına Ordu'da bir ilk olduğunu ve burada güzel vakit geçirdiklerini söyledi. Güler, "Tiyatroya katıldığım için çok mutluyum. En büyük hayalim tiyatrocu olmaktı, inşallah bu oyunu oynadığımızda hayalim gerçekleşecek.” şeklinde konuştu. Daha önceleri böyle bir oyun oynamayı hayal bile edemediğini söyleyen Gülizar Güler, engellilere verilen bu imkanla engellilerin de bir şeyler yapabileceğini anladıklarını belirtti. Güler engellilerin evlerinin bir köşesine çekilip hiçbir şey yapmadan durmamalarını söyledi. Anne babalara da seslenen Güler, engelli çocuklarını engellememelerini ve onlara hayatta engelliler de var demeyi öğretmeleri gerektiğine dikkat çekti.
Eski konservatuar öğrencisi İsmail Yıldız ise genelde 'Engelli hiçbir şey yapamaz, gezemez' gibi algılandığını hatırlatarak, bu oyunla dünyaya engellilerin de bir şeyler yapabileceğini göstermiş olacaklarını söyledi.
Ordulu Engelliler Tiyatro İle Hayatta Biz De Varız Diyor
Ordu'da engelliler, 'engelli hiçbir şey yapamaz, gezemez' düşüncesini yıkmak için belediyenin desteği ile tiyatro oyunu çalışmaya başladı.