Org. Işık Koşaner kimdir?

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, 30 Ağustos'ta emekliye ayrılacak. Yerine teamüle göre Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Işık Koşaner'in gelmesi bekleniyor. Koşaner, laiklik ve üniter devlet konusundaki hasassiyetleriyle biliniyor.

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, 30 Ağustos'ta emekliye ayrılacak. Yerine teamüle göre Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Işık Koşaner'in gelmesi bekleniyor. Koşaner, laiklik ve üniter devlet konusundaki hasassiyetleriyle biliniyor. Orgeneral Işık Koşaner, genelkurmay başkanlığı koltuğuna oturacak. 27. Genelkurmay Başkanı olması bekleniyor.

Işık koşaner, 1945 İzmir doğumlu, ön adı Sebahattin... Nurdan Koşaner ile evli ve iki çocuğu var.

Son dönemde göreve gelen komutanların aksine Fenerbahçe değil, Galatasaray taraftarı.

Kara Kuvvetleri Komutanı olmadan önce Orgeneral rütbesiyle Ege Ordu Komutanlığı Genelkurmay 2. Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı yaptı.

Işık Koşaner, terörle mücadeledeki başarısı ve laiklik, ulus devlet, üniter devlet konularındaki hassasiyetleriyle biliniyor.

İki yıl önce Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nı devralırken yaptığı konuşmada bu hassasiyetlerinin altını çizmiş, laiklik konusunda net mesajlar vermişti.

Koşaner, şöyle konuşmuştu:
"Laiklik ilkesi T.C.'yi oluşturan tüm değerlerin temel taşıdır. Türkiye'nin varoluş felsefesidir. Anayasa düzenimizin temelini oluşturur. Demokrasi ancak devlet düzeninin akla ve bilime dayalı olması şeklinde ifade edilecek laiklik sayesinde olabilir. Ulus devlet, laik devlet temeline dayanan aklın, bilimin, Cumhuriyet'in kazanımlarından ulusal duruş sergilenmesinden rahatsız olanlar da vardır."

Işık Koşaner, aynı konuşmada terörle mücadele konusunda da çok net mesajlar verdi. Kararlılık ifade eden sözleri dikkat çekiciydi.

"Etnik, kültürel, ideolojik ve benzeri nedenlerle farklılık iddiaları sadece ulusumuza zarar verir. Teröre karşı mücadele silahlı tek terörist kalmayıncaya kadar devam edecektir. Bunun dışında her düşünce teröre taviz vermek olacaktır. Teröre karşı mücadelede tarafız ve devam edeceğiz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile