Tören öncesinde, Bursa Devlet Hastanesi çalışanlarından 60’a yakın personel, gönüllü bağışta bulundu. Organ bağışında Avrupa’yla yarışan Bursa, 2017 hedefi için Fransa’nın bağış oranını geçerek Türkiye’ye örnek olmak istiyor. Bursa’nın organ bağışında bir marka değeri haline geldiğini belirten Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Elif Güler Kazancı, Bursa’da bir Organ Nakil Merkezi açılacağı müjdesini verdi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ise, Bursa’nın organ bağışında 2017 hedefinin, dünyada ilk dörtte bulunan Fransa’yı geçmek olduğunu söyledi.
Bursa Devlet Hastanesi’nde 15 yıldır hemşire olarak çalışan Dilek Demir, böbrek bağışıyla hayata tutunabildiğini belirterek, "Böbreklerimin iflas ettiğini öğrendim. Çok şanslıydım ki annem hiç düşünmeden bana böbreğini verdi, fakat bir süre sonra vücudum böbreği reddetti. Diyaliz sürecine geri döndüm ve çok zorlandım. Beni en çok yaralayan şey, kızımın isteklerine cevap verememek oldu. Benimle yüzmek, tatile gitmek istedi, hiç birisini yapamadım. Bir gece saat 03:00’de telefonum çalınca hayatım değişti. Bekleyenler arasında doku grubunun en çok uymasıyla yeni bir umut doğdu. Merhumu ve ailesini tanımıyorum, onlara her gün binlerce kez dua ediyorum" dedi.
Küçük yaşta babasını kaybeden bir genç ise, babasının bütün organlarını bağışladıklarını söyleyerek; "Belki de hayatta ki en zor kararlardan birisi organ bağışı. Ama o kaybettiğiniz yakınınızın organların bir başkasına umut olduğunu görmek çok farklı bir duygu, bunu sadece yaşayanlar bilir. Bir gün biz de organ bağışı bekleyenlerden birisi olabiliriz, onun için organ bağışında bulunmalıyız" dedi.
Organ Nakliyle Hayata Tutunanlar İle Organ Bağışlayanlar Bir Araya Geldi
Organ bağışında Türkiye birincisi olan Bursa’da, organ nakliyle hayata tutunanlar ile kaybettikleri yakınlarının organlarını bağışlayanlar bir araya geldi.