Organik Fındık Üreticilerin Geçim Kaynağı Oldu

ZONGULDAK - Alaplı ilçesinde bir dönüm araziden 4 yılda 20 bin dönüme ulaşan organik fındık yetiştiriciliği kapsamında, bu yıl

bin 500 ton ürün alınması hedefleniyor.

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede organik tarımı yaygınlaştırmak için bütün imkanları seferber ettiklerini söyledi.

Organik fındığın fiyatının diğer ürünlere göre daha fazla olduğuna işaret eden Türkoğlu, "İlçemizde 93 bin alanda fındık yetiştiriciliği yapılmaktadır. 2009 yılında bir dönümle başladığımız organik fındık yetiştiriciliğini 20 bin dönüme çıkardık. Şu anda yüzlerce çiftçimiz organik tarımla uğraşıyor" diye konuştu.

Türkoğlu, her köyde örnek bahçeler oluşturarak çiftçilere organik fındık yetiştiriciliği konusunda pratik eğitim verdiklerini vurgulayarak, bu yıl bin 500 ton ürün hedeflendiğini dile getirdi.

Organik ürünlerin üreticilere daha fazla para kazandırdığına işaret eden Türkoğlu, bölgede organik bal üretimine gelecek yıl başlayacaklarını kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile