Organik Tarima Ilgi Artti

Organik Tarima Ilgi Artti

Tokat’ta, organik tarima ilgi artiyor.

Tokat Gaziosmanpasa Üniversitesi Tarimsal Uygulama ve Arastirma Merkezi tarafindan üretimi gerçeklestirilen sebze fideleri yogun ilgi görüyor. Çiftçilerin yani sira hobi bahçesi olan vatandaslar da fideleri maliyetine satin alabiliyor. Sera önünde yogunluk olusturan vatandaslar organik ürün yetistirmenin yani sira kendi sebzelerini yetistirerek ev ekonomisine katki saglamayi amaçliyor.

Tokat Gaziosmanpasa Üniversitesi (TOGÜ) Ziraat Fakültesi Tarimsal Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Naif Gebologlu, seralarda üretilen yaklasik 1,5 milyon adet sebze fidesinin çiftçilere ve hobi bahçesi olan vatandaslara maliyetine satisa sunduklarinin altini çizdi. Gebologlu, “Tokat’ta gerek hobi amaçli gerekse sebze tarimi yapan üreticilere karsi üreticiler için sebze fidesi ürettik. Bizim buradaki amaçlarimizdan birisi hem insanlara örnek olmak hem de fide fiyatlarini belli bir seviyede tutmak” dedi.



Sebze fidesine yogun ilgi

Geçen yillara göre fideye talebin oldukça fazla olduguna dikkat çeken Gebologlu, “Üretimimizi fazla tuttuk. Yaklasik maliyetine üreticilerimize biz fidelerimizi buradan dagitiyoruz. Domates ve biber fidelerine talep fazla. Biz bu sene mor reyhan da üreticilerimize dagitmaya basladik. Ona da bir ilgi var. Bizim ürettigimiz bütün sebze türlerine ilgi var. Üretici daha çok yerel tipleri tercih ediyor ama yerel de hastalik dayanimi problemi oldugu için sorun. Dolayisiyla yerel tipleri çok fazla vermek istemiyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile