Organize Hayvancilik Bölgesi'nin Tüzel Kisiligi Için Çalismalar Basladi

Organize Hayvancilik Bölgesi'nin Tüzel Kisiligi Için Çalismalar Basladi

Kütahya’da hayvancilik sektörünü modernlestirmek ve sürdürülebilir bir üretim modeli olusturmak amaciyla Kütahya Valiligi öncülügünde kurulmasi planlanan Organize Hayvancilik Bölgesi (OHB) için yer belirlendi ve OHB’nin tüzel kisiligi için çalismalar baslatildi.

Aslanapa ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde kurulmasi planlanan Organize Hayvancilik Bölgesi’nde, 75 adet hayvancilik isletmesiyle toplam 17 bin 975 adet büyükbas hayvan hedefleniyor.

Vali Musa Isin’in baskanliginda ilgili kurum yetkililerinin katilimiyla gerçeklestirilen toplantida, Organize Hayvancilik Bölgesi’nin kurulusuna iliskin detaylar görüsüldü. Toplantida; Tarim ve Orman Il Müdürlügünce hazirlanan hayvansal ve bitkisel üretim verileri, nüfus ve demografik yapi, yatirim alani bilgileri, teknik çalismalar, kurulus ve tüzel kisilik konulari ele alindi.

Basvuru ve yer seçimi süreci tamamlanan Organize Hayvancilik Bölgesi için ÇED raporu ve Gözlemsel Jeolojik Etüt Raporu hazirlanarak yatirim programina alinmasi için Tarim ve Orman Bakanligina sunulacagini belirten Vali Musa Isin, Bakanliktan onay gelmesi halinde plan, proje ve altyapi ihalelerinin gerçeklestirilerek çalismalara baslanacagini söyledi.



Toplanti; Aslanapa Belediyesi, Il Tarim ve Orman Müdürlügü, Il Özel Idaresi ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasi ve Kütahya Ticaret Borsasi’nin görev alanlarinin istisare edilmesi, görüs ve önerilerin degerlendirilmesiyle sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile