Organlari 3 Kisiye Hayat Verdi

Organlari 3 Kisiye Hayat Verdi

Turgutlu Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçeklesen ve ailesinin rizasiyla 3 kisiye hayat veren organ bagisinda katkilari bulunan saglik personeline Manisa Il Saglik Müdürü Dr. Erol Karaca tarafindan tesekkür belgesi verildi.

Turgutlu Devlet Hastanesi, organ bagisi konusunda önemli bir adim atarak, 3. Basamak Yogun Bakim Ünitesi’nde yasam mücadelesi veren bir hastanin beyin ölümü gerçeklestiginde, saglik personelinin aileyi bilgilendirmesi ve ailenin olumlu karar vermesiyle organ nakli bölge koordinasyon merkeziyle iletisim kuruldu. Organ nakil bölge koordinatörlerinin gözetiminde gerçeklestirilen operasyon sonucunda alinan organlar 3 kisiye hayat verdi.

Konuya iliskin açiklamada bulunan Manisa Il Saglik Müdürü Op. Dr. Erol Karaca, "Organ bagisi, toplumsal dayanismanin ve yardimlasmanin en üst örneklerinden biridir. Bu hayati karar ile 3 hastamiz adeta yeniden hayata döndü. Organ nakli bekleyen diger hastalarimiza umut olma yolunda önemli bir adim atildi." dedi.

Turgutlu Devlet Hastanesi Bashekimi Uzm. Dr. Mahmut Ali Osman Eryilmaz basta olmak üzere organ nakil sürecinde aktif rol üstlenen Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Hemsire Sakine Korkmaz, Uzm. Dr. Rahsan Bikez, Op. Dr. Aysegül Hassan, Uzm. Dr. Lale Tolu ve Hemsire Saadet Pekuslu Sanar’a Manisa Il Saglik Müdürü Op. Dr. Erol Karaca tarafindan tesekkür belgesi verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile