Örgüt Tehdit Etti, Ailesine Bir Sey Olmasin Diye Mektup Birakip Daga Gitti

Örgüt Tehdit Etti, Ailesine Bir Sey Olmasin Diye Mektup Birakip Daga Gitti

Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplari tarafindan daga kaçirildigi iddiasiyla HDP Diyarbakir Il Baskanligi önünde oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbeti bin 91’inci gününe girdi.

Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplari tarafindan daga kaçirildigi iddiasiyla 3 Eylül 2019’da farkli kentlerden Diyarbakir’a gelerek HDP il binasi önünde oturma eylemi baslatan ailelerin evlat nöbeti bin 91’inci gününe girdi. 303 ailenin katildigi evlat nöbetinde simdiye dek 37 örgüt mensubu teslim oldu. Güvenlik güçlerinde islemleri tamamlanan bu örgüt mensuplari ailelerine teslim edildi.

Sur ilçesinde yasayan Vedat Bingöl, 2015 yilinda 22 yasindayken 2,5 yil Istanbul Silivri Cezaevi’nde kaldi. Bingöl, iddiaya göre serbest kaldiktan sonra tehditlerden dolayi tekrardan daga gönderildi. Vedat Bingöl’ün annesi Fahriye ve ablasi Güllü Sayar oturma eyleminde çagrida bulunarak geri gelmesini istedi. Abla Sayar, kardesinin ölüm haberini yayinladiklarini fakat inanmadiklarini kaydederek annesi Fahriye Bingöl’ün kardesi için her gün köyden gelerek eylem sürdürdügünü söyledi.

Sayar, “Kardesim için buradayim, yüregimiz yaniyor, annem evde duramiyor köyden her gün yaya olarak da olsa geliyor. Ölüm haberi yayinladilar annem inanmiyor. Kardesim eger yasiyorsa, bizi görüyor ve duyuyorsa annemin hatirina geri gelsin. Annenin yüregi yaniyor sen bu aciya nasil dayanirsin, gel annenin halini gör anla. Bizim için degil, annen için gel. 8 yil önce gitmisti yakalandi. 2 yil hapiste kaldi eve getirdik. Mektup yazdi eve birakip tehdit edildigi için gittigini söyledi.

’Ailemize bir sey olacagina ben tek gideyim’ demis. Tehdit altinda olmasaydi gitmezdi” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile