Orhan Gorbon Açiklamasi 'Bosphorus Cup Sayesinde Istanbul'u Dünyaya Tanitiyoruz'

Orhan Gorbon Açiklamasi 'Bosphorus Cup Sayesinde Istanbul'u Dünyaya Tanitiyoruz'

Istanbul’un ev sahipliginde 21-24 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Bosphorus Cup öncesi organizasyonun kurucusu Orhan Gorbon, “Bosphorus Cup sayesinde Istanbul’u dünyaya taniyoruz” dedi.

Bosphorus Cup, bu yil 22. kez Istanbul’da düzenlenecek. 21-24 Eylül tarihlerinde ’Celebrate Istanbul’ sloganiyla IRC, ORC, gezi tekneleri ve sportif tekneler olmak üzere toplam sekiz kategoride gerçeklestirilecek olan 22. Bosphorus Cup öncesi organizasyonun kurucusu Orhan Gorbon, açiklamalarda bulundu. Gorbo, bu sene Bosphorus Cup’a 100 tekne ve bin 200 yelkencinin katilacagini belirterek, “Bosphorus Cup bugün Türkiye’nin dünyaya ihraç ettigi en büyük spor organizasyonlarindan biri. 22 yil, bir spor organizasyonunu araliksiz devam ettirmek için oldukça uzun bir zaman. Bosphorus Cup markasina ilk günden beri hep inandim ve Istanbul’da yelken yapmanin çok çok özel bir tecrübe oldugunu biliyorum. Burada yapilacak bir etkinlik ile Istanbul’un essiz kültürünü tüm dünyaya daha iyi tanitmamiz gerektigine inandim. Bugün Bosphorus Cup, Bogaz’in bir günlügüne ulasima kapatildigi ve bogazda sadece yelkenlilerin etkileyici manzarasini izleme imkâni sunan, Türkiye’nin en büyük spor etkinligi haline geldi” ifadelerini kullandi.

"3 milyon Istanbullu yarislari izledi"

21 yilda 25 bin yelkencinin Istanbul’a geldigini dile getiren Gorbon, “Bosphorus Cup sayesinde Türkiye’ye yelken sporuyla ilgilenen nitelikli turistleri çekiyoruz. 21 yilda yerli ve yabanci 25 bin yelkenciyi Istanbul’da bulusturduk. Bu rakamin yaklasik yarisini ise basta Bulgaristan ve Romanya gibi ülkelerden gelen yabanci sporcular olusturuyor. Bosphorus Cup’i 21 yilda 3 milyonu askin Istanbullu izledi’’ diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile