Orhan Okulu Için Hedef 'Altin Kemer'

Orhan Okulu Için Hedef 'Altin Kemer'

Muratpasa Belediye Baskani Ümit Uysal, yarin Edirne’de baslayacak 660’inci Tarihi Kirkpinar Yagli Güreslerinde, kispet baglayip boy gösterecek tüm pehlivanlara basarilar dilerken “2015’te baspehlivanimiz, Pasanin Aslani Orhan Okulu’yla Kirkpinar’dan altin kemeri Antalya’miza getirmistik. Bu yil da ayni basariyi tekrarlamak istiyoruz” dedi.

Baskan Uysal, covid-19 pandemisi nedeniyle verilen bir yil aranin ardindan yarin minik boylardan baslayacak 660’inci Tarihi Kirkpinar Yagli Güreslerine katilacak tüm pehlivanlara basarilar diledi. Kendisinin de Edirne Sarayiçi’ndeki Kirkpinar Er Meydani’ndan güresleri takip edecegini dile getiren Baskan Uysal, “Yagli güresler bizim kültürümüzün dünyaya, dünya spor kültürüne armaganidir. Bu gelenegimiz, uluslararasi nitelikler kazanarak hep devam edecek. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri, bu büyük gelenek içinde bambaska, çok özel bir yere sahip. Ancak sunu da ifade etmek gerekiyor, Kirkpinar içinde özellikle son 10 yilda bir Antalya gelenegi de olustu. Sadece 2014 ve 2016 hariç on 10 yildaki baspehlivanlik unvanlari Antalya’mizin oldu” diye konustu.



Bu yil Kirkpinar’a Muratpasa Belediyesi adina er meydanina çikacak Pasanin Aslani lakapli baspehlivan Orhan Okulu’nun ilk altin kemeri 2015’te Muratpasa Belediyesi’yle kazandigini hatirlatan Baskan Uysal, “Son yillarin en iyi güreslerini izleyecegimiz bir Kirkpinar bekliyoruz. Baspehlivanimiz, Pasanin Aslani Orhan Okulu Kirkpinar öncesi düzenlenen iki güresten de altin kemerle ayrildi. Her sey er meydaninda belli olacak ama altin kemerle Antalya’miza, Muratpasa’miza dönmek istiyoruz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile