'Orhan Taylan Sokagin Direnis Hafizasi' Sergisi Nilüfer'de

'Orhan Taylan Sokagin Direnis Hafizasi' Sergisi Nilüfer'de

Nilüfer Belediyesi, geçen yil hayatini kaybeden ressam Orhan Taylan’in çalismalarini "Orhan Taylan Sokagin Direnis Hafizasi" isimli sergide sanatseverlerle bulusturuyor.

1 Mayis isçi Bayrami yaklasirken Nilüfer Belediyesi, sokagin direnisini anlatan özel bir sergiye ev sahipligi yapiyor. Geçen yil hayatini kaybeden, 1 Mayis kutlamalarinin simge afislerinin öncüsü Orhan Taylan’i da anma niteligi tasiyan, "Orhan Taylan Sokagin Direnis Hafizasi" isimli sergi, Nilüfer’de iki ayri salonda begeniye sunuldu. Serginin açilisini, Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir ve Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, Orhan Taylan’in esi Melek Taylan Ulagay ve oglu Ferhat Taylan birlikte yapti.

Çok sayida davetlinin de katildigi serginin açilisinda konusan Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir, çok anlamli bir sergiye ev sahipligi yaptiklarini ifade ederek, “Orhan Taylan’in anlamli ve güzel eserlerine ev sahipligi yapmaktan dolayi çok mutluyuz. Nilüfer Belediyesi her zaman sanata ve sanatçiya sahip çikmistir. Bundan sonra da bu anlayis devam edecek. Bu eserleri bizlerle bulusturan ailesine ve emegi geçenlere tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey de Nilüfer’in çok anlamli bir sergiyi Bursa ile bulusturdugunu vurgulayarak, “Orhan Taylan’in gezi olaylari sirasinda sokagin direnisini sanata dönüstürmesi inanilmaz degerli. Ailesine de bu çalismalara sahip çiktigi için tesekkür ediyorum. Bu sergi çok büyük anlam içeriyor. Verilen mücadeleyi anlatmak açisindan bu eserlerin ileri ki yillara tasinmasi gerekir. Sanata sahip çikmak herkesin sorumlulugudur. Bizim aydinlanmamizi kültür-sanat yapacaktir. Nilüfer’deki sanata sahip çikma anlayisi Bursa genelinde de devam edecek. Bursa sanat kenti olmak zorunda” dedi.

Sergi açilisinda duygularini ifade eden Orhan Taylan’in oglu Ferhat Taylan da emegi geçenlere tesekkür ederek, “Babam burada olsaydi çok mutlu olurdu. 10 yil önce yaptigi çalismalarinin kamusal alanda sergilenmesine çok sevinirdi. Biz de aile olarak onun emegine sahip çikildigi için çok mutlu olduk” diye konustu.

Orhan Taylan’in, büyük kismini 2013 yilinda yaptigi Gezi resimleri ile DISK’le beraber çalistigi dönemden afisleri, fotograflari, çizimleri ve yazilarini bulusturan sergi, aile arsivi yaninda DISK ve salt arsivinden bir seçkiyi de Bursa’ya tasiyor. Sergi, 28 Temmuz’a kadar Nâzim Hikmet Kültürevi ve Meteor I Balat Kültürevi’nde begeniye açik kalacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile