ÖRKOOP Ilk Ihracatini Incirle Yapti

ÖRKOOP Ilk Ihracatini Incirle Yapti

Aydin’in Nazilli ilçesinde 1979 yilindan bu yana faaliyetini sürdüren Nazilli ve Çevresi Tarimsal Kalkinma Kooperatifi (ÖR-KOOP) ilk ihracatini incirle yapti.

Türkiye’nin en büyük tarimsal kalkinma kooperatifleri arasinda yer alan Nazilli ve Çevresi Tarimsal Kalkinma Kooperatifi’nin (ÖR-KOOP) yatirimlarinin dönüsleri sürüyor. Bölgenin en önemli tarimsal ürünleri arasinda yer alan Incir, Zeytin, Narenciye basta olmak üzere Nar ve daha birçok fidan türlerini bölge çiftçisinin ayagina getiren ÖRKOOP, simdide ortagi olan üreticinin yetistirdigi incirleri isleyerek ihracata basladi.

Ihracat ile ilgili çalismalarini tamamlayarak izinlerini alan Kooperatif geçtigimiz günlerde ilk ihracatini gerçeklestirdi.

“Amaç, bölgedeki hayvanciligin gelismesi”

Kuyucak’taki Soguk Hava Tesisleri’nde Kurulu incir isleme ve paketleme tesislerinde hazirlanan bölgenin en kaliteli incirleri, ÖRKOOP güvencesi ile ihracata hazirlandi. ÖRKOOP’un tarihinde bir ilki yasadigini ifade eden Kooperatif Yönetim Kurulu Baskani Ünal Önal, 1979 yilinda kurulan kooperatifin bölgedeki hayvanciligin gelismesi ve çig süt alimi yapilmasi amaciyla yillarca faaliyetini bu sekilde sürdürdügünü, son yillarda da yurt disina açilmaya basladigini belirtti.

Baskan Ünal: “Kooperatifimiz Aydin’in 8 ilçesinden günlük süt toplamakta ve topladigi bu sütlerin bir kismini tesislerinde islemekte, büyük bölümünü de süt isleme firmalarina göndermektedir. Kooperatifimiz özellikle son yillarda kalkinma kooperatiflerinin amaçlari arasinda yer alan seracilik, bitkisel üretim ve ormancilikla ilgili faaliyetlerini yürütmektedir. Biz yem fabrikamizin ardindan soguk hava tesisimizi kurarak ve paketleme tesisimizi de ekleyerek incir, kestane gibi önemli ürünlerimizi degerlendirmekteyiz. Bölgemizde yetisen neredeyse tüm ürünleri degerlendirebilecek durumdayiz. Çiftçi kurulusu olarak 44 yildir bölge çiftçimizin hayvansal ve bitkisel ürünlerini degerlendirme amacindayiz. Özellikle son yillarda bitkisel tarimda elde ettigi ürünleri en iyi sekilde degerlendirmek için ihracata yöneldi. Bu yil bin 700 ton inciri satin alarak Ortadogu ülkeleri basta olmak üzere Suriye, Suudi Arabistan ve Irak’a ihracat gerçeklestirdik. Geçen hafta 9 buçuk ton inciri ihracat olarak Irak’a gönderdik. Üretimimizi ve ihracatimizi artirarak bölgemize katki sunmaya devam edecegiz. Hedefimiz ise su an 4 bin ton ihracat gerçeklestirmek için Avrupa ülkelerine de ihracata basliyoruz. 2023 yili ÖRKOOP’un yili olacak” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile