ORKÖY'den Suşehri'ne 535 bin TL'lik proje

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bünyesindeki Orman-Köy İlişkileri Genel Müdürlüğü (ORKÖY), Sivas'ın Suşehri ilçesine 535 bin TL ödenek ayırdı. Ödenekle,

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bünyesindeki Orman-Köy İlişkileri Genel Müdürlüğü (ORKÖY), Sivas'ın Suşehri ilçesine 535 bin TL ödenek ayırdı. Ödenekle, ilçede belirlenen havza statüsündeki 10 köy ve 53 hanede tarım projesi hayata geçirilecek.

Projeyle ilgili Suşehri Öğretmenevi'nde seminer düzenlendi. Seminere Kaymakam Yusuf Özdemir, Belediye Başkanı Sedat Sel, İlçe Jandarma Komutanı İlker Şimşek, İlçe Yazı İşleri Müdürü Ahmet Öğredici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güler, İlçe Tarım Müdürü Ekrem Deniz, SYDV Müdürü Tevfik Coşkun ve bazı kurum çalışanları katıldı.

Seminerde ORKÖY Sivas Şube Müdürü Yaşar Kemal Yılmaz ve Tekniker Osman Şahin proje hakkında bilgiler aktardı. Seminer sonunda ise projeler hakkında katılımcıların fikirleri alındı. Bu fikirler doğrultusunda 10 köyde fasulye yetiştiriciliği, patates yetiştiriciliği, ipek halı üretimi, süt hayvancılığı yetiştiriciliği, eko turizm ve besi koyunculuğu projeleri ön taslak olarak benimsendi. Gelen ödenek bu projeleri hayata geçirmek için kullanılacak.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile