ORKÖY Kredileri Çiftçilerin Yüzünü Güldürmeye Devam Ediyor

ORKÖY Kredileri Çiftçilerin Yüzünü Güldürmeye Devam Ediyor

Kastamonu’nun Inebolu ilçesinde ORKÖ kredileri çerçevesinde alinan 8 traktör, 7 tomruk çekme vinci ve 6 adet kesim motoru köylülere düzenlenen törenle dagitildi.

Kastamonu Orman Bölge Müdürlügü tarafindan Orman ve Köy Iliskileri Dairesi Baskanligi (ORKÖY) kredileri çerçervesinde Inebolu Orman Isletme Müdürlügü tarafindan ilçedeki orman köylülerine 8 traktör, 7 tomruk çekme vinci ve 6 adet kesim motoru verildi.

Traktör, vinç ve kesim motorlari düzenlenen törenle dagitildi. Törene Inebolu Kaymakami Ahmet Vezir Baycar, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoglu, Bölge Müdür Yardimcilari Ahmet Er ve Ramazan Kolsuz ile Isletme Müdürü Azmi Senel ile siyasi parti temsilcileri katildi.

Törende protokol üyeleri tarafindan anahtar teslimi yapildi.

Törende konusan Inebolu Kaymakami Ahmet Vezir Baycar, "Inebolu, yüzde 73’ü ormanla kapli, Türkiye’nin ender ilçelerinden birisidir. Ormanin varligi bazi alanlarda tarim arazili varliginin azaltilmasi veya az olmasi gibi olumsuz sonuç dogursa da ormanin nimetlerinden faydalanabilme noktasinda da vatandaslarimiza oldukça olumlu katkilar saglamaktadir. Orman Bölge Müdürlügümüzün, Orman Isletme Müdürlügümüzün girisimleri ile Orman Bakanligimizin bize verdigi birçok katkilari sizlerle zaman içerisinde bulusturmus olduk ve bunu da gözlemledik ve görmüs olduk. Bugün de ORKÖY çerçevesinde orman köylüsüne 8 adet traktör, 7 adet tomruk çekme vinci, 6 adet kesim motorumuzu teslim etmek için bir araya geldik. Bu dagitacagimiz ekipmanlarin ve araçlarin köylülerimize hayirli ugurlu olmasini diliyorum. Her bir aracimiz köylülerimizin refahini arttirma noktasinda oldukça katki saglayacaktir. ORKÖY programi da Tarim ve Orman Bakanligimizin en önemli projelerinden birisidir. Orman köylülerimize bu proje ile ülkemizde birçok katki ve destek saglanmis oldu" dedi.

Daha sonra konusan Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoglu da, "Orman teskilati olarak orman köylülerinin kalkindirilmasiyla ilgili çesitli destek çalismalarimiz var, insallah bugün desteklerimizin bir bölümünü içeren teslimati yapacagiz. Allah hayirli ugurlu eylesin, destegi verdigimiz köylülerimize Allah kaza bela vermesin. Insallah güzel islerde güzel hizmetlerde bu firsati en iyi sekilde degerlendirirler. Alet isler, el övünür. Kaliteli ve teknolojik makinalarin vatandaslarimizin birini bin etmesini dileriz" diye konustu.

Desteklerin devam edecegini belirten Inebolu Orman Isletme Müdürü Azmi Senel ise, "Inebolu Orman Isletme Müdürlügü 2024 yili ORKÖY programi çerçevesinde olan traktörleri teslim törenini gerçeklestiriyoruz. Bu yil çalismalarimizda orman köylüsüne 8 adet traktör, 7 adet tomruk çekme vinci, 6 adet kesim motorumuzu teslimatini yapacagiz. Ayrica, Orman Bakanimizin ve Orman Bölge Müdürümüzün destekleriyle 3 traktör ve kabuk soyma makinasini programa aldik, bu programda yaptigimiz islemleri kura çekme ile dagitimini yapiyoruz. Genel Müdürlügümüzün destegiyle çalisanlara büyük destek saglamaya devam edecegiz" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile