'Orman Benim' Kampanyasi Ile Temizlik Yaptilar

'Orman Benim' Kampanyasi Ile Temizlik Yaptilar

Orman Genel Müdürlügü tarafindan tüm ülkede ayni anda gerçeklestirilen ’ Orman benim’ kampanyasi çerçevesinde Malatya’da da ormanlik alanlarda temizlik yapildi.

Tarim ve Orman Bakanligi Orman Genel Müdürlügü tarafindan düzenlenen ’Orman Benim’ kampanyasi ile 81 ilde ayni anda ormanlar temizlendi. Malatya’da da Orduzu Tabiat Parki yerleskesinde gerçeklesen çöp toplama etkinligine Malatya Vali Yardimci Talat Batur ile Malatya Orman Isletme Müdürü Osman Kayalar ve ögrenciler katildi.

Malatya Il Orman Müdürü Osman Kayalar, ülkede orman yanginlarinin yüzde 90’ninda insan faktörünün etkili oldugunu ifade eden ederek, bu konuda farkindalik olusturma adina böyle bir etkinlik düzenlendigini söyledi.



Orman yanginlarini daha az seviye düsürmek ve çöp atimini engellemek için ellerinden gelen gayreti göstermek istediklerini belirten Kayalar, "Bununla ilgili kampanya olusturuldu. Burada çöp toplayip, dal budama yapacagiz" dedi.

Malatya Vali Yardimcisi Talat Batur ise ormanlara herkesin sahip çikmasi gerektigini ifade ederek, “Ormanlarimizda çikan yanginlarin yüzde 90’ni insan kaynakli olarak belirlendi. Bu yanginlarin çikmasina dogrudan vesile olmasak bile dolayli yollardan ormana atmis oldugumuz çöpler hem bu yanginlarin çikmasina hem de yanginlarin ilerlemesine sebebiyet vermis olabiliyor. Orman hayattir çocuklar, mutluktur, sagliktir, temiz havadir” diye konustu.

Etkinlik konusmalarin ardindan hep birlikte çevre temizligi yapilmasi ile son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile