Enformasyon Memuru Ercüment Kök tarafindan verilen egitimde sunu esliginde katilimcilara bilgiler aktarildi. Egitimde, afetlerden önce alinmasi gereken tedbirler, afet aninda yapilmasi gereken dogru davranis hareketleri ve afet sonrasi için yapilmasi gereken planlamalar detayli bir sekilde ele alinirken, afetlerden zarar almadan veya en az zararla kurtulabilmek için, bu anlamda alinacak tedbirlerin önemine vurgu yapildi. Üç grup halinde verilen egitimlerde Kütahya Orman Bölge Müdürlügü personeline el brosürleri de dagitilarak kendilerinin ve ailelerinin bilgilendirilmesine katki saglandi. Ayrica egitim sonunda “Acil Durum Kimlik Kartlari” katilimcilara verildi ve acil durumlar için bilgi girislerinin yapilarak, her daim yanlarinda bulundurmalari istendi.
Egitime Kütahya Orman Bölge Müdür Yardimcisi Halil Karademir ile Kütahya Orman Bölge ve Isletme Müdürlügü personeli katildi.
Toplumun afet ve acil durumlar konusundaki farkindaligini ve hazirlikli olma seviyesini gelistirmek amaciyla Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü tarafindan Afet Farkindalik egitimleri verildigi, bu egitimlerle afetlere dirençli toplum olusturulmasinin amaçlandigi belirtildi.
Orman Bölge Müdürlügü Personeline Afet Farkindalik Egitimi
Kütahya Orman Bölge Müdürlügü personeline “2021 Türkiye Afet Egitim Yili” kapsaminda AFAD tarafindan Afet Farkindalik Egitimi verildigi bildirildi.