'Orman Gönüllüsü' Egitimleri Basladi

'Orman Gönüllüsü' Egitimleri Basladi

Orman Genel Müdürlügü 2019 yilinda, yanginla mücadelede çalismalarinda yer almak isteyenler için seferberlik baslatti. 11 Eylül 2019 tarih ve 30885 sayili resmi gazetede “Orman Yanginlariyla Mücadelede Görev Yapan Gönüllüler Hakkinda Yönetmelik” yayinlandi. OGM tarafindan adaylarin egitim ve sertifikalandirmalarina devam ediliyor.

Bursa Bölge Müdürlügünde bir yilda 946 gönüllü egitimleri tamamlayarak sertifika aldi. Bursa Orman Bölge Müdürlügü 2022 yilinin ilk egitimi, Inegöl’de “Gönüllü” olmak için basvuru yapan Inegöl Dogal Afet Arama Kurtarma Dernegi (INDAK) ve Kizilay Inegöl Sube üyelerine verdi. Orman Yanginlariyla Mücadele Sube Müdürü Suat Ünal tarafindan verilen egitimlerde adaylara, yangina müdahale, ilk yardim, kisisel koruyucu donanimlarin kullanimi, is güvenligi, orman yanginlarinda kullanilan araçlarla ilgili teorik ve uygulamali egitimler verildi.

Egitim sonucunda yapilan sinavlarda 70 ve üzeri not alarak basari gösteren katilimcilar orman yanginlariyla mücadele gönüllüsü olmaya hak ve yeterlilik kazandi. Sertifikali gönüllüler ihtiyaç halinde Bursa Orman Bölge Müdürlügünce temin edilecek kisisel koruyucu kiyafet ve donanim ile orman yanginlarinda görev alabilecekler. Gönüllülük basvurulari e-devlet üzerinden ve en yakin Orman Isletme Müdürlüklerinden yapilabiliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile