'Orman Kahramanlari' Olmak Için Kiyasiya Yaristilar

'Orman Kahramanlari' Olmak Için Kiyasiya Yaristilar

Erzurum’da Orman Bölge Müdürlügü’nün yanginlarla mücadele ekibinde yer almak için 586 genç kiyasiya yaristi. Adaylar ilk olarak boy-kilo endeksine girdi daha sonrasinda ise pistte kiyasiya yaristi.

Erzurum Orman Bölge Müdürlügü yaz sezonunda orman yanginlariyla mücadelede görev yapmak üzere 169 personel alacagini duyurdu. 3 bin 851 gençten kura çekimi sonrasi 586’si kurum tarafindan fiziki yeterlilik kosu testine tabi tutuldu.

Erzurum Orman Bölge Müdürü Oktay Ayatay, Sinav alanina giderek sinav mülakatina girecek adaylara basarilar dileyerek hayirli olsun temennisinde bulundu.

Erzurum Orman Bölge Müdürlügü tarafindan olusturulan iki ayri sinav komisyon baskanligi, yaklasik 10 ay süreyle 6 ilde yanginlarla mücadelede görev alacak gençleri teste tabi tuttu.

Bölge müdürlügü sahasindaki piste çikan gençler fotosel kontrolünde zamana karsi yarisarak ter döktü. 200 metrelik kosunun 100 metresini serbest, 100 metresini ise 5’er kiloluk 2 dambil ile kosan gençler, pisti en kisa sürede tamamlama mücadelesi verdi.

Fidanlik isçileri ve bahçivanlik alaninda sinava giren adaylar arazide sinav komisyonu önünde tohum ekme ve fidan dikmedeki becerilerini gösterdi. Dikilen agacin nasil çapa edilecegi konusunda da komisyon üyelerinden puan almaya çalisan adaylar kutudan seçtikleri 3 soruya cevap vermeye çalisti.

Sinav komisyonunun sorularini da cevaplandiran adaylardan kazanan 169 kisi Erzurum Orman Bölge Müdürlügü’nün internet sitesinden açiklanacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile