Orman Muhafaza Memuru Adaylarinin Zorlu Sinavi Survivor'u Aratmadi

Orman Muhafaza Memuru Adaylarinin Zorlu Sinavi Survivor'u Aratmadi

Orman muhafaza memuru olabilmek için basvuran adaylar, Antalya’da Survivor sinavlarini aratmayan zorlu parkurlarda mücadele veriyor.

2023 Yili 1128 Adet Sözlesmeli Orman Muhafaza Memuru Alimi Sözlü Ve Uygulamali Sinavi Antalya’da gerçeklestiriliyor. 27 Nisan-9 Mayis tarihleri arasinda Antalya Orman Bölge Müdürlügü Uluslararasi Ormancilik Egitim Merkezinde yapilan sinavda aday hem sözlü hem de uygulamalari sinavlarda zorlu parkurlarda mücadele veriyor. Survivor yarislarini aratmayan sinavda adaylar, basarili olmak için kiyasiya mücadele ediyor. Sinavda adaylarin yani sira mevutta görevli adaylar da parkuru basariyla kisa sürede tamamlayarak göz doldurdu. Sinav sonrasi basarili adaylar ise orman muhafaza memuru olacak.

Türkiye geneli Orman Genel Müdürlügü bünyesine alinacak bin 128 sözlesmeli orman muhafaza memuru için, aralarinda kadinlarin da bulundugu 2 bin 555 aday müracaat etti. Sinavlar es zamanli olarak Adana, Antalya, Izmir, İçel ve Mugla’da 27 Nisan 2023 ile 9 Mayis 2023 tarihleri arasinda yapilacak. Sinavlar sonucunda Antalya’da 50 orman muhafaza memuru istihdam edilecek.

Zorlu parkur öncesinde bilgiler paylasan Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, bu yil bin 128 orman muhafaza memurunun alinacagini ve adaylarin iki asamali imtihandan geçecegini söyledi.

Dikici, “1’inci asamasi fizik ve bedensel olarak test ediyoruz. Ondan sonra da ormancilik bilgileri üzerine bir imtihan yapiyoruz. Bunlardan aldigi puan ve KPSS ’den aldigi puanin ortalamasi alinarak bin 128 orman muhafaza memuru alacagiz. Fiziksel teste, kronometre ye tabii olarak. Her adayimiz parkuru bastan sona bitiriyor. Bitis de ise aday ve kronometre ile fotograf çekiliyor. Herkes derecesine göre puanlaniyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile