Orman Mühendisleri Torbalı‘da Buluştu

Orman Mühendisleri Torbalı‘da Buluştu

Türkiye genelindeki 124 mühendisin katılımıyla Torbalı Orman Fidanlığında hizmet içi eğitim düzenlendi.

Türkiye genelindeki 124 mühendisin katılımıyla Torbalı Orman Fidanlığında hizmet içi eğitim düzenlendi. Gün boyu süren eğitimler kapsamında Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürü Hanifi Avcı da Torbalı‘ya geldi. Boylu fidan üretimine ağırlık vermek ve ihraç edilen fidan sayısını arttırmak amacıyla yapılan eğitimler, diğer illerde de sürdürülecek. Türkiye‘nin sayılı fidanlıkları arasında yer alan Torbalı‘da boylu fidan üretimindeki incelikleri ve üretim sürecinde yapılması gerekenleri dikkatle dinleyen mühendisler, edindikleri bilgilerle Türkiye‘nin çeşitli bölgelerinde boylu fidan üretimine ağırlık verecekler. Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürü Hanifi Avcı, hedeflerinin 2023 yılında dünya genelinde ilk 7 ülke arasına girmek olduğunu söyleyerek, “Daha yeşil ve fidan ihracatında rekor kıran bir Türkiye için durmadan çalışacağız" şeklinde konuştu.

YILLIK FİDAN ÜRETİMİMİZ 500 MİLYONA ULAŞTI

İzmir-Aydın asfaltı üzerinde bulunan Torbalı Orman Fidanlığında yapılan eğitimlere Genel Müdür Hanifi Avcı‘nın yanı sıra Genel Müdür Yardımcısı Yunus Şekerci, Fidanlık ve Tohum İşleri Daire Başkanı Bilal Doğan, İzmir Çevre ve Orman İl Müdürü Osman Çakmak, Torbalı Orman Fidanlık Mühendisi Hüsnü Özkaya, şube müdürleri ve Türkiye‘nin dört bir yanından 124 mühendis katıldı. Çevre ve Orman Bakanlığı Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürü Hanifi Avcı, ülke genelinde seferberlik başlatıldığını ve Türkiye‘de ağaç dikilmedik yerin kalmayacağını söyleyerek, eğitim çalışmalarının önemine değindi. Fidan üretiminin her yıl artacağını, birçok kamu kurum ve kuruluşu ile protokoller yapıldığı vurgulayan Avcı, yıllık fidan üretimlerinin 500 milyon olduğunu da açıkladı.

ÖZEL SEKTÖRÜ GÜÇLENDİRİP, İHRACATI ARTTIRACAĞIZ

Boylu fidan üretimine önem verme gerekçelerini açıklayan Genel Müdür Hanefi Avcı, “Fidan ihracatının arttırılması içi özel sektöre destek vermeliyiz. Bu kapsamda boylu fidanlar çok tutulanlar arasında yer alıyor. Ancak gelişimi 5-6 yıl gibi bir zaman aldığı için, özel sektörün bu kadar bekleyecek gücü yok. Bu nedenle fidanlıklarımızda boylu fidan üretimine ağırlık vererek, yetişen fidanları özel sektöre satılacak. Onların da bu fidanları ihraç etmelerine yardımcı olacağız. Bunun için öncelikle devlet bünyesindeki fidanlıkların, boylu fidan üretimini en iyi ve en kaliteli bir biçimde üretmesi lazım. Bu amaçla ülkemizin dört bir yanındaki fidanlıklarımızda görev yapan mühendislerimizi eğitime tabi tutuyoruz” diye konuştu.

TORBALI BÖLGESİNİN EN İYİLERİ ARASINDA

Torbalı Orman Fidanlığının bölgenin en iyilerinden olduğunun altını çizen Genel Müdür Avcı, “Hedefimiz 2023 yılında dünya genelinde boylu fidan üretiminde ilk 7 içine girmektir. Uluslararası piyasada rekabet etmek zorundayız. Fidanları ithal değil, ihraç etmek istiyoruz. Irak ve Türkmenistan şu an için en fazla fidan ihraç ettiğimiz ülkeler arasında yer alıyor. Daha yeşil bir Türkiye için çalışacağız. Torbalı‘daki fidanlığımız kapasitesinin üstünde çalışıyor ve iyi iş çıkarıyorlar. Bölgemizin en iyileri arasında yer alıyor. Burada verilen eğitimlerle mühendislerimiz tecrübelerini arttıracaklar” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile