Orman Personeline İlkyardım Eğitimi Verildi

Orman Personeline İlkyardım Eğitimi Verildi

Zonguldak Orman Bölge müdürlüğü bünyesinde görevli orman Yangın söndürme işçileri ve Orman Muhafaza Memurlarına İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetler Şubesi Müdürü Barış Fidan tarafından Teorik ve Uygulamalı olarak ilkyardım eğitimi verildi.

Orman Bölge Müdürlüğü eğitim salonunda düzenlenen eğitime Orman Bölge Müdürü Hakkı Ünal, İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Eryiğit’in yanı sıra yaklaşık 65 Orman İşçisi ve Muhafaza memuru katıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetler Şubesi Müdürü Barış Fidan tarafından slayt sunumu ile eğitim verilirken, eğitimde orman yangını ve kazalarda yaralanan kişiye acil yardım ambulansı gelene kadar kalp masajı, suni teneffüs ve zehirlenmeler konusunda cansız insan maketi üzerinde uygulamalı olarak gösterildi.

Orman Bölge Müdürü Hakkı Ünal verilen ilkyardım eğitimi ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi.

Kurum bünyesinde çalışan personelin sağlık ve güvenlik eğitimini sağlamak amacıyla düzenlenen protokol kapsamındaki eğitim programlarını sürdürdüklerini söyledi.

Ünal, personele daha önce iş güvenliği ve işçi sağlığı konusunda eğitim verildiğini belirtti.

Ünal, "Personelimiz şimdi de ilk yardım eğitimine tabi tutuluyor. Özellikle yangın söndürme işçilerimizin bu eğitimden faydalanmalarını önemsiyoruz" dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile