Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Trakya'ya TRAGEP adıyla 10 milyar liralık bir proje hazırladık. Trakya'daki vatandaşımızın cebine TRAGEP'le büyük miktarlarda para girecek, gelir seviyesi artacak, refah seviyesi artacak" dedi.

Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile katıldığı, Malkara ilçesindeki 25 tesisin temel atma töreninde, hükümet olarak son 11 yılda büyük hizmetlere imza attıklarını söyledi.

Geçmişte Türkiye ekonomisinin bozuk olduğunu hatırlatan Eroğlu, "Dünyada kriz yokken Türkiye'de kriz vardı. 22 banka batmıştı veya hortumlanmıştı. Yani o bankaların bugün millete maliyeti 231 milyar lira. Bunları hükümetimiz ödedi" diye konuştu.

Eroğlu, Türkiye'nin büyüyerek dünyada 16. sıraya yükseldiğini belirterek, şöyle konuştu:
"Geçmişte çoğu şehir susuzdu. Ben sadece İstanbul'u susuz bilirdim ama Başbakanımız hükümetin başına geçince, '76 şehirde su yok, bunların hepsini çözeceğiz. En az 2050-2060 yılına kadar Türkiye'nin bütün şehirlerinin su meselesini çözeceksin' diye bana talimat verdi. Şu ana kadar tam 76 şehirde ve büyük ilçede su meselesini kökünden çözdük. Günübirlik değil 30,40, 50 yıl sonrasının su ihtiyaçlarını tahmin ettik, nüfusu tahmin ettik ve yatırımları bu yönde yaptık."
Eroğlu, Türkiye'de sulama alanda önemli çalışmalar yaptıklarını, 20 milyon dekar araziyi modern sulama sistemiyle sulamaya açtıklarını vurguladı.
Çalışmaları kapsamında 268 dev baraj yaptıklarını, Türkiye'nin en yüksek barajını inşa ettiklerini dile getiren Eroğlu, "Bin günde bin gölet ve sulamasını yapmak için 1 Ocak 2012'de hep beraber yemin ettik. Bu yıl sonunda bitiyor süre. Allah'a şükürler olsun tamamlayacağız. Bu projeden en çok da Trakya istifade ediyor. 107 gölet ve sulamasıyla Trakya bir numara" diye konuştu.


- "TRAGEP ile Trakyalılar'ın refah seviyesi artacak"

Eroğlu, bakanlık olarak hazırlanan Trakya Gelişim Projesi (TRAGEP) ile Trakya'da refah seviyesinin artacağını söyledi.

Proje kapsamında, dere ıslahı, atık su arıtma ve içme suyu gibi tesisler konusunda çalışma yapılacağını dile getiren Eroğlu, şunları anlattı:
"Trakya'ya TRAGEP adıyla 10 milyar liralık bir proje hazırladık. Dere ıslahları, sulamalar, atık su arıtma tesisleri, içme suyu tesisleri her şey var. TRAGEP hayata geçiyor, Trakya kalkınıyor. Trakya'daki vatandaşımızın cebine TRAGEP'le büyük miktarlarda para girecek, gelir seviyesi artacak, refah seviyesi artacak. Ergene için de 15 büyük proje paketi hazırladık. Yani Ergene'nin kurtarılması için yaklaşık 4 milyar lira harcayacağız."
Konuşmaların ardından Eroğlu ve Müezzinoğlu, beraberindekilerle atık su ve arıtma tesislerinin yer aldığı 25 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdi.
Açılışın ardından Eroğlu ve Müezzinoğlu, ilçedeki bir süt ve süt mamulleri fabrikasını ziyaret etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile