Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Yaban Hayatı Yemleme Çalışması

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Yaban Hayatı Yemleme Çalışması

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9.

Bölge Müdürü Zeki Şaltu, yaban hayvanlarının aç kaldığı zaman şehre indiğini belirterek, "Yaptığımız bu faaliyetlerle birlikte, özellikle yırtıcı ve insanlara zarar verecek yaban hayvanlarını, şehirde insanlara zarar verecek noktalardan uzak tutmaya çalışıyoruz" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürü Zeki Şaltu ve beraberindeki heyet, Kızılcahamam Soğuk Su Milli Parkı`na yaban hayvanları için yem bıraktı. Yem bırakma çalışmasına, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürü Zeki Şaltu`nun yanı sıra, Kızılcahamam Kaymakamı Mustafa Çit, Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal, Kızılcahamam Soğuk Su Milli Parkı Şube Müdürü Nihat Aksu katıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürü Zeki Şaltu, yaptığı konuşmada, "Biz özellikle yoğun kış şartlarınınyaşandığı durumlar ve ortamlarda Sayın Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu`nun talimatları üzerine, Doğa Koruma Milli Parkları Genel Müdürlüğü`nün çatısı altında yaban hayatının kış şartlarında aç kalmaması için onlara takviye anlamında faaliyetler yapıyoruz" dedi

Kuşlar, memeliler ve yırtıcılar için değişik türde ot, buğday tanesi, kasap ve mezbahalardan alınan atıklar ve sakatatların yabani hayvanlara verildiğini belirten Şaltu, her tarafın karla kaplı olması ve hayvanların yiyecek bulmakta zorlanmaması için takviye yapılması gerektiğine dikkati çekti. Şaltu, "Bunları besin zincirinin bir halkası olarak düşünürsek bunlara bizim takviye yapmamız lazım bu amaçla da Sayın Bakanımızın talimatları üzerine her yıl yoğun kış şartlarında birkaç defa, Ankara`nın değişikyerlerinde bu tip faaliyetlerde bulunuyoruz. Amacımız da yaban hayatının devamlılığını sağlamak" diye konuştu. Şaltu, yaban hayvanlarının aç kaldığı zaman şehre indiğini belirterek, "Yaptığımız bu faaliyetlerle birlikte, özellikle yırtıcı ve insanlara zarar verecek yaban hayvanları şehirde insanlara zarar verecek noktalardan uzak tutmaya çalışıyoruz" dedi.

Şaltu, kamuoyunda yer edinen, `domuz türünün birileri tarafından yaygınlaştırıldığı` iddialarına ilişkin konuşmasında şunları kaydetti: "Domuzların fazla yoğun olmasının sebebi kesinlikle biz değiliz onu söyleyeyim, Bakanlık olarak biz değiliz. Bizim herhangi bir yerde domuz üretip başka bir yerlere taşımak nakletmek veya orada domuz popülasyonunu artırmak gibi bir düşüncemiz hiçbir zaman olmadı. Aksine onların azaltılması yönünde özellikle tarım alanlarına zarar verdiği için, av turizmi kapsamındayöredeki insanlara gelir olsun diye bunların azaltılması yönünde bunların vurulmasını da sağlıyoruz. Domuz neslinin çoğalmasının birkaç nedeni var, bunların başında da doğa üzerindeki dengeyi insanoğlunun bozmasından kaynaklanıyor. Özellikle domuzun çok hızlı ve çok sayıda ürediğini biliyoruz, bunları yavru halindeyken birtakım yırtıcılar yavrularını yediği için bunlarda bir denge sağlanıyordu. Özellikle, hayvan neslinin azalmasıyla birlikte domuz nesli çoğalmaya başladı. Neslin artmasının tek nedenibudur, onun dışında Bakanlığımızın ve Devletimizin domuz üretip ormana salması doğru değil".
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile