Orman Yangininda Yasadiklari Dehseti Anlattilar

Orman Yangininda Yasadiklari Dehseti Anlattilar

Manisa’nin Gördes ilçesinde 14 Agustos’ta çikan orman yangininda tamamen yanan 26 haneli ve 60 kisinin yasadigi Karayakup köyünde felaketin izleri silinmeye çalisiliyor. Yasadiklari dehseti anlatan köy halki bir yandan da köyde çalismalar baslatan ekiplere yardimci oluyor. Alevlerin bir anda sardigi köyde yasayanlar Türkiye Cumhuriyeti devletinin büyüklügünü yanginda bir kez daha gördüklerini söyleyerek tüm ekiplere tesekkür etti.

Manisa’nin Gördes ilçesine bagli Boyali Mahallesi’nde 14 Agustos’ta baslayan ve 6 gün boyunca çok genis bir alana yayildiktan sonra 30 kilometre uzakliktaki Salihli ilçesinde kontrol altina alinarak sogutma çalismalarinin yapildigi Gördes orman yangininda Gördes’e bagli Yeniköy, Karayakup, Salihli’ye bagli Hacihidir, Kemer, Kale ve Kurttutan mahallelerinde yasayan 1440 vatandas tedbir amaçli bosaltildi. Yangin, genis bir arazide kizilçam ormani basta olmak üzere zeytin, badem, ceviz gibi meyve bahçelerinde de büyük hasara neden oldu. Felaketin yasandigi Karayakup Köyü ise tamamen yandi. 26 hanenin bulundugu ve 60 vatandasin yasadigi köyde alevlerin biranda köye ulasmasi ile canlarini son anda kurtaran vatandaslar dehset dolu anlari anlatti. 20’ye yakin küçükbas hayvan ile bir büyükbas hayvanin telef oldugu yanginda çok sayida kümes hayvani da alevlerden kurtulamadi. Köydeki 26 haneden birkaç tanesi disinda tamamen yanan evler ve cami yasanan felaketin izlerini gözler önüne serdi. Güvenlik nedeniyle giris girislerin izinle yapildigi köyde ekipler çalismalarina basladi.

Yangin aninda köyde bulunan vatandaslardan Musa Güzel, “Yangin karsidan Boyali tarafindan biranda geldi. Çok fazla rüzgar vardi. Asker arkadasimla oturuyorduk yangina bakiyorduk. Bir anda alevler 300-500 metre atlayarak köye ulasti. Kimse bir sey yapamadi. Komple yandi. 5 ev kaldi geriye kalan hepsi yandi. Onlarda da yaniklar var ama tamamen yanmadilar. Köy tamamen bitti. Sözün bittigi yer burasi. Insanlar burada çok perisan. Devletimizden bir yardim olursa çok memnun oluruz" dedi.

Karayakup Köyüne geçtigimiz sene hayvancilik yapmak için döndügünü anlatan köyün bir diger sakini Eser Kösem, "Köyümüzün basina böyle bir olay geldi. Devletimiz bizi bos birakmadi. Her yerde oldugu gibi. Gereken her seyi yapiyorlar. Bizi sahipsiz birakmadilar. Olmasaydi daha iyi olurdu ama artik bu saatten sonra yapacak bir sey yok. Bizim enerjimiz iyi herkes çalisiyor, herkes elinden geleni yapiyor. Burada bir iki vatandasimiz var onlarin durumu iyi degil. Onlara konteynir saglanirsa iyi olur. Oturulacak olan evlerde yine oturulur sikinti yok. Birkaç vatandasimizin hayvanlari zarar gördü. Allah’a çok sükür hayvanlari telef olmayan vatandaslarimiz da var. El birligiyle devlet bize biz de devlete destek saglayarak üstesinden gelecegiz. Jandarma, polis, orman, Gediz olsun devletin bütün kuvvetleri bize yardimini sagladi" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile