Orman Yangınları İle Mücadele Komisyon Toplantısı Yapıldı

Orman Yangınları İle Mücadele Komisyon Toplantısı Yapıldı

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yangın sezonu öncesinde Çamlık Mesireliğinde Orman Yangınları İle Mücadele Komisyon Toplantısı yapıldı.

Vali Yavuz Erkmen başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Fuat Güney, Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Orman Bölge Müdürü Adem Oklu ve komisyon üyesi daire müdürleri katıldı. Orman Bölge Müdürü Adem Oklu, Denizli‘de son 10 yıl içinde orman yangınlarında çok ciddi azalmalar olduğunu söyleyerek, hedeflerinin yılda 50 yangını geçirmemek olduğunu, kurumlar arası koordinasyon ile zararın en aza indirmeyi planladıklarını belirtti.

Orman Bölge Müdürü Adem Oklu ayrıca, Denizli‘de 1 adet yangın söndürme helikopteri, 34 adet arazöz ekibi, 6 adet ilk müdahale ekibi, 104 teknik eleman, 104 orman muhafaza memuru, 410 yangın işçisi, 5 adet dozer, 5 adet greyder, 1 adet loder, 5 adet treyler, 12 adet tanker, 18 adet ilk müdahale aracı ile yangınlara müdahale edildiğini sözlerine ekledi.

Vali Yavuz Erkmen ise orman yangınları ile mücadelenin ülkemizin en önemli sorunlarından biri olduğunu söyleyerek, "Bölge itibari ile havaların daha sıcak seyretmesi nedeniyle yaz aylarında karşılaşılan en önemli problemlerin başında yangın geliyor. Özellikle ormanda çıkan yangın büyüyerek pek çok yeri etkiliyor. Denizli‘de son yıllarda tüm kurumdaki arkadaşlarımızın ve vatandaşlarımızın konuya eğilmesiyle biz büyük bir tehlike atlatmadık. Ancak bu karşılaşmayacağız anlamına gelmiyor. Karşılaşmamak için bu yıl da kararlarımızı yenileyeceğiz. Orman teşkilatımız son birkaç yıldır araç gerek ve eğitim anlamında çok iyi noktaya geldi. Denizli Belediyesi bu bölgede en kuvvetli teşkilata sahip" dedi.

Köylerde yangın tankerlerinin ilk müdahale konusunda çok yararlı olduğunu belirten Vali Erkmen, "Hemen müdahale edildiği için daha dar bir alanda yangın tutuluyor. Bunların en önemlisi vatandaşların eğitimi çok önemli. Arkadaşlarımız köylerde toplantı yaparak vatandaşları bilinçlendiriyorlar. Fiziki anlamda araç gereçleri elden geçirmemiz gerekiyor. Elektrik tellerinin kontrolleri yapılmalı. Kurumlar arası koordinasyonu iyi sağlamalıyız" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile