Orman Yanginlarina Karsi Denetimler Siklastirildi

Orman Yanginlarina Karsi Denetimler Siklastirildi

Denizli’de orman yanginlarinin önlenmesi için 31 Ekim tarihine kadar piknik yapma, konaklama ve ates yakmanin yasaklanmasinin ardindan jandarma komandolar denetimlerini siklastirdi.



Denizli Valiligi, havalarin isinmasiyla birlikte orman yanginlarinin önüne geçmek için ilave tedbirler aldi. 31 Ekim tarihine kadar piknik yapma, konaklama ve ates yakmanin yasaklanmasina iliskin alinan kararla ilgili yapilan açiklamada, “Meteorolojiden alinan veriler çerçevesinde önümüzdeki günlerde ilimizde sicaklik degerlerinin yükseleceginden dolayi, hava sartlarina ve insani faktörlere de bagli olarak yangin riskinin artabilecegi degerlendirilmistir. 31 Ekim 2023 tarihine kadar mesire alanlari, tabiat parklari ve günübirlik kullanim alanlarinin disinda kalan ormanlik alanlarda piknik yapmak, konaklamak ve mangal, semaver gibi ates yakmanin yasaklanmasina, izin verilen mesire alanlarinda da belirtilen tarihler arasinda saat 20.00’den sonra ates yakmaya izin verilmemesine karar verilmistir” denildi.

Yurt genelinde oldugu gibi Denizli’de de alinan bu kararin ardindan orman yanginlarini önleyici tedbirler çerçevesinde sahaya inen komando timleri, ormanlik alanlarda kus uçurtmuyor. Il genelinde basta Honaz Dagi Milli Parki olmak üzere orman varliginin yogun oldugu Pamukkale, Merkezefendi, Buldan ve Tavas ilçelerindeki sahalarin tamaminda konuslanan jandarma komandolar, gece gündüz demeden kundaklama ve sabotaj olaylarina karsi nöbet tutuyor.

7 gün 24 saat ormanlarda bulunan jandarma komandolar, dag tas her yeri didik didik tarayip ormanlik alana giren herkesi kontrol ediyor. Kentin nefes alan cigerleri olan orman sahalarinda güvenligi en üst seviyede ulastiran jandarma komandolar ve asayis ekiplerinin denetimlerine, zaman zaman dronlar da destek veriyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile