Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü Melemez mevkiinde yapılan can suyu havuzun incelemelerde bulundu. Fazla bir maliyet gerektirmeyen bu havuzların, sıcağın ve kuraklığın hissedildiği dönemlerde doğal dengeyi koruma yönünde çok önemli bir fonksiyonu olduğunu vurgulayan Baca, "Ormanlarımızda bu zamana kadar sadece kuş yuvası asılmakta iken artık bunlarla beraber bir çok yere can suyu havuzları yapıyoruz. Ama bu asla yeterli olmayacak. Doğayı seven, çevreci olan ve doğal yaşama önem veren vatandaşlarımıza da buradan sesleniyorum; gelin sizinde bir havuzunuz olsun. 500 ile 600 TL arasında maliyeti olan havuzlardan yaptırmak isteyen herkese kapımız açık. Yaptırılan her havuz ormandaki arıların, böceklerin, sincap, tavşan gibi yabani hayvanların ve tabi ki kuşların ve evcil hayvanların su ihtiyaçlarını giderecekleri yerler olacaktır” dedi.
Yaz aylarında yağışsız bir iklim periyoduna girildiğinden, tüm canlıların su kaynaklarına ihtiyaç duyduğunu kaydeden Baca, "Küresel ısınma ve yaz kuraklığı nedeniyle kaynak sularında azalma hatta kurumalar olmaktadır. Mevcut su kaynaklarının bir çoğu da tarım alanlarının sulanmasında kullanılmaktadır. Bu nedenle doğada yaşayan kuşlar ve yaban hayatı için su ihtiyaç haline gelmiştir. İçel Orman Bölge Müdürlüğü olarak yıllardan beri sadece kuş yuvaları yaparak ormanlara asılmıştır. Ancak kuşların çoğalmasında yuvalarının tek başına yeterli olmadığı, bunların yanına can suyu havuzlarının da yapılması gerektiği düşünülmüştür" diye konuştu.
Ormana Can Suyu Havuzu
İçel Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, yaban hayatın korunması ve doğal dengenin devamlılığı açısından orman içerisine 80 adet can suyu havuzu yapılacağı bildirildi.