Ormanda Çapa Ve Ot Alma Tatbikatı

Ormanda Çapa Ve Ot Alma Tatbikatı

Domaniç Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ot alma ve çapa yapma tatbikatı yapıldı.

Gürgenyayla Orman İşletme Şefliği 30 Nolu Karaçam Tensil Bölmesinde 12 Ha sahada orman köylülerine yönelik olarak düzenlenen ot alma ve çapa yapma tatbikatında, Orman İşletme Şefi Başak Öğütgen tarafından bilgiler aktarıldı ve yapılacak çalışmanın tekniği uygulamalı olarak gösterildi.

Özellikle ilk yıllarda topraktaki suya ve besin maddeleri ile ısıya ve ışığa ortak olan fidanlara yandan ve üstten baskı yapan, otsu ve odunsu bitkilere karşı yapılan ot alma ve çapa yapma işlemi ile fidanların sağlıklı bir şekilde büyümeleri sağlanıyor. Orman köylülerine çalışma öncesi verilen bilgilerde; fidan kök gövdesinin zedelenmemesine dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.

Ot alma ve çapa ile zararlı otlar uzaklaştırıldığı gibi aynı zamanda topraktaki su kaybı da önlenerek, toprağın havalanması ve su tutma kapasitesi de artırılmış olacağı belirtildi.

Tıraz Orman Kooperatifi’ne bağlı Tıraz köylüleri tarafından sahadaki bakım çalışmaları devam ederken, hem orman köylülerine ekonomik yönden katkı sağlanılıyor, hem de yoğun ot baskısı altında olan gençleştirme sahasının bakımları yapılıyor. (EFE)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile