Ormanda Çöp Toplayan Ögrencilerden 'Kirletmeksek, Temizlige Ihtiyaç Kalmaz' Çagrisi

Ormanda Çöp Toplayan Ögrencilerden 'Kirletmeksek, Temizlige Ihtiyaç Kalmaz' Çagrisi

Denizli’de Tarim ve Orman Bakanligi Orman Genel Müdürlügü’nün orman yanginlarinin önenmesi ve farkindalik olusturulmasi hedefiyle 81 ilde eszamanli düzenledigi "Orman Benim" etkinligi Yenisehir Kent Ormaninda gerçeklesti. Yüzlerce torba çöp toplayan ögrenciler, “Kirletmeksek, temizlige ihtiyaç kalmaz” çagrisi yapti.



Denizli Orman Bölge Müdürlügü ev sahipliginde Yenisehir Kent Ormaninda düzenlenen “Orman Benim” etkinlige Vali Ömer Faruk Coskun, Il Emniyet Müdürü Yavuz Sagdiç, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Hidir Ayçiçek, daire müdürleri, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve farkli okullardan ögrenciler katildi.



Orman yanginlarina yönelik önleyici tedbirler çerçevesinde düzenlenen ’Orman Benim’ etkinliginde; orman yanginlarinin önlenmesi, muhtemel yangin sayilarinin ve siddetinin düsürülerek çevreye olan zararlarin en aza indirilmesi, vatandaslarda orman yanginlarinin çikmasini önleme bilincinin olusturulmasi amaciyla ögrenciler ile diger katilimcilar tarafindan yangina sebebiyet verebilecek atiklar, çöpler ve kuru dal parçalari topladi. Toplanan yüzlerce torba çöp ve atiklar, imha edilmesi için Denizli Büyüksehir Belediyesi ekiplerine teslim edildi.

Etkinligin önemine isaret eden Vali Ömer Faruk Coskun, "Bu gün bu anlamli etkinlige katilarak destek veren tüm mesai arkadaslarima ve ögrencilerime tesekkür ederim. ’Orman Benim’ mottosuyla gerçeklestirdigimiz temizlik kampanyasi etkinligini Denizli’de tüm mesai arkadaslarimizla, ögrencilerimizle ve buradaki vatandaslarimizla birlikte gerçeklestirdik. Malum, orman yanginlariyla ilgili riskli bir döneme giriyoruz, çünkü yaz mevsimine dogru ilerliyoruz. Orman yanginlarinin önlenmesi adina bu temizlik çalismasini hep birlikte yaptik. Orman yanginlarinin yüzde 87’si insan kaynaklidir. Bu nedenle bizlerin, vatandaslarimizin dikkat etmemesi ve bazi seyleri ihmal etmesi neticesinde orman yanginlari çikabilmektedir. Özellikle orman alanlarinda birakilan camlar ve benzeri materyaller, bu yanginlara sebep olmaktadir. Hem temizlik yapmis olduk hem de orman yanginlarini önlemek adina bu çalismayi gerçeklestirdik. Katilim saglayan tüm arkadaslarima tekrar tesekkür ediyorum, sag olun, var olun" dedi.



“Çevremizi temiz tutarsak böyle etkinliklere de gerek kalmaz”

Katildiklari etkinlikle toplumda yanginlara karsi bilinç olusturan ögrenciler ise “Bugün çevremizdeki çöpleri topladik, ormanlarimizi zarar veren çöpleri temizledik. Gayet güzel bir etkinlikti. Lütfen çöplerimizi yerlere atmayalim, çevremizi kirletmeyelim ve temiz tutalim. Eger çevremizi temiz tutarsak, böyle etkinliklere de çok fazla ihtiyaç kalmaz. Arkadaslarimizla birlikte farkli bir gün geçirdik. Zarar verdigimiz topraklar zaten dönüp bize zarar veriyor. Bu davranislarin sonucu bize olumsuz olarak döndügü için asla çöpleri yerlere atmamaliyiz” çagrisini yapti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile