Ormani Yakip Mahkemede 'Orman Sevdalisiyim' Diyen Saniga 8 Yil Hapis

Ormani Yakip Mahkemede 'Orman Sevdalisiyim' Diyen Saniga 8 Yil Hapis

Bursa’da bir yanda Uludag diger yanda Marmara Denizi’nin muhtesem güzelliklerini gören Gündogdu Köyü’nde ormani yaktigi iddiasiyla tutuklanan Ali Öner (35) hakkinda mahkemeden karar çikti. Savunmasinda “Orman sevdalisiyim” diyen Öner; ’Kasten orman yakmak’ suçundan 8 yil 4 ay hapis ve 16 bin lira cezaya çarptirildi.

Osmangazi ilçesi Gündogdu Köyü’nde 2023 Temmuz ayinda ormanlik alanda birçok noktada yangin çikti. Bölgeden yükselen dumanlari gören çevredekiler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Ihbar üzerine gelen itfaiye ekipleri yangina müdahale ederken, engebeli arazi nedeniyle yangina itfaiye ekiplerinin yani sira Orman Bölge Müdürlügü’nün arasözleri de katildi.

Çam ormanlari ve koruluk alandaki çok farkli noktada çikan yangin itfaiye ve orman bölge müdürlügü ekiplerinin müdahalesi sonucu kontrol altina alindi. Itfaiye ekiplerinin uzun süren müdahalesi sonucu yangin kontrol altina alinirken süpheli olarak yakalanan Ali Öner (35), jandarma ekipleri tarafindan gözaltina alindi.

Bursa 1’inci Agir Ceza Mahkemesi’nde ’Kasten orman yakmak’ ve ’Genel güvenligi kasten tehlikeye sokmak’ suçlarindan 15 yila kadar hapis cezasi talebiyle hakkinda dava açilan Öner, savcilik sorgusu ve mahkemede suçlamalari reddetti.

Ilk durusmada tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakilan Ali Öner tekrar hakim karsisina çikti. Ilk durusmada ifadelerini tekrar eden Öner, "Ben orman sevdalisiyim. Böyle bir sey asla yapmam. Ormanin yaninda çöplük vardi. Çekyat, mobilya ve çesitli esyalar oraya atiliyordu. Ben çöplügü yakmak istedim kötü bir amacim yoktu. Rüzgarin etkisiyle alevler yayilinca bir anda ormanda yangin basladi.

Çok korktum panik yaptim. Olay yerinden uzaklasip 1 kilometre uzakliktaki evime gittim. Teras katinda çekyatima uzandim. Bu sirada jandarma gelip beni yakaladi. Suçsuzum" dedi.

Kararini açiklayan mahkeme heyeti Öner’i, ’Kasten orman yakmak’ ve ’Genel güvenligi kasten tehlikeye sokmak’ suçlarindan 8 yil 4 ay hapis ve 16 bin lira cezaya çarptirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile