Ormanlik Alandan Poset Poset Çöp Çikti

Ormanlik Alandan Poset Poset Çöp Çikti

Bilecik’in Osmaneli ilçesine bagli Balçikhisar köyündeki ormanlik alandan poset poset çöp çikti.

Tarim ve Orman Bakanligi ile Orman Genel Müdürlügü’nün orman yanginlarina farkindalik olusturmak için 81 ilde ayni anda baslattigi ’Orman Benim’ etkinligi Osmaneli ilçesi Balçikhisar köy yolu üzerinde bulunan ormanlik alanda gerçeklesti. Etkinlige Osmaneli Belediye Baskani Bekir Torun, Balçikhisar Köy Muhtari Fikret Yildiz, kurum müdürleri ve ögrenciler katildi.

Etkinlikte tüm dünyada oldugu gibi ülkemizde de artan orman yanginlari ile mücadele çalismalarinda öncelik, yangin öncesi önleyici tedbirler almak için Ilçe protokolü ve ögrenciler tarafindan ormanlik alandaki yangina sebep verecek maddeler temizlendi. Ayrica etkinlikte orman içi ve bitisigindeki yol kenarlarinda, tarim arazileri ve yerlesim yerleri kenarlarindaki ormanlarda yanici maddenin azaltilmasi, çöplerin temizlenmesi, orman yanginlarinin olumsuz etkilerinin azaltilmasini saglamakta oldugu hedeflendi. Osmaneli Ilçesi Balçikhisar köy yolu üzerinde bulunan ormanin içerisindeki çöpleri ve dallari temizleyerek yanici madde miktarini azaltildi.

"Böyle bir etkinlik düzenlendigi için çok tesekkür ederiz"

Etkinlik için gelen ögrencilerden Caner Özdemir, “Bugün burada Orman Bakanliginin düzenlemis oldugu etkinlikte Ormanda bulunan yanici maddeleri ve kirli atiklari temizlemek için arkadaslarimiz ile burada bulunmaktayiz. Böyle bir etkinlik düzenlendigi için çok tesekkür ederiz” dedi.



"Ormanlari temiz tutmak ve orman yanginlarini engellemek adina ögrencilerimiz ile bir araya gelip ormanlarimizi temizlemek istedik"

Etkinlik sonunda konusan Belediye Baskani Bekir Torun, “Bugün burada Orman Genel Müdürlügümüzün tasarladigi ve programladigi Orman benim projesi için toplanmis bulunuyoruz. Gençlerle birlikteyiz hepsi civil civil çok güzel bir an onlarla birlikte vakit geçirmenin de mutlulugunu yasiyoruz. Bugün buradaki amacimiz bir farkindalik olusturmak, ormanlari temiz tutmak ve orman yanginlarini engellemek adina ögrencilerimiz ile bir araya gelip ormanlarimizi temizlemek istedik. Insallah burada gençler ile baslattigimiz bu faaliyet Osmaneli’ye ve hatta tüm Türkiye’ye örnek olur. Ormanlarimizi daha temiz ve daha güvenli tutmak adina insallah hep beraber hareket edebiliriz tüm katilimcilara tesekkür ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile