Örnek Köy Sel Sularına Teslim Oldu

Van‘ın Çaldıran ilçesinde ‘Örnek köy‘ seçilerek yollarına parke taşı döşenen bin 500 nüfuslu Osmanlı köyü, yaşanan sel felaketiyle adeta harabeye döndü.

İlçede aniden bastıran sağanak yağış, sele neden oldu. Beş kişinin hafif şekilde yaralanmasına neden olan sel felaketinde 21 ev yıkılırken yaklaşık 500 küçükbaş hayvan ise telef oldu. Binlerce dönüm ekili arazinin sular altında kaldığı Osmanlı köyü halkına, Çaldıran Kaymakamlığı ve 1. Hudut Tabur Komutanlığı tarafından üç öğün yemek verilerek içme suyu ihtiyaçları karşılandı. Van Valiliği tarafından ‘Örnek köy‘ seçilerek yollarına parke taşı döşenen köy, yaşanan sel felaketinden sonra adeta harabeye

döndü.

Çaldıran Kaymakamı İbrahim Dündar ise, beraberindeki kurum müdürleri ile birlikte Osmanlı köyünde incelemelerde bulundu. Vatandaşlarla sohbet eden Kaymakam Dündar, devlet olarak yapılması gereken her türlü yardımı yapacaklarını söyledi.

Kızılay ekipleri de, selzedeler için 50 çadır kurarak, 200 adet battaniyeyi köylülere dağıttı.

Öte yandan, ilçede yaklaşık yarım saat etkili olan sağanak yağışın beraberinde getirdiği sel felaketinde Çubuklu‘da 2, Umuttepe‘de 8, Sarıçimen köyünde de 5 evin yıkıldığı öğrenildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile