Örnekköy'deki Silahli Çatismaya 3 Tutuklama

Örnekköy'deki Silahli Çatismaya 3 Tutuklama

Izmir’in Karsiyaka ilçesinde 16 yasindaki bir gencin, kiz kaçirma iddiasiyla husumeti bulunan aile bireyleriyle sokak ortasinda pompali tüfekle çatistigi olayla ilgili, gözaltina alinan süphelilerden 3’ü tutuklanirken, 5 kisi adli kontrol sartiyla serbest birakildi.



Olay 14 Ocak saat 14.00 siralarinda Örnekköy Pazaryeri yakininda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre H.U. (16), kiz kaçirma sebebiyle aralarinda husumet bulunan aile bireyleriyle tartistiktan sonra evine dönüp pompali tüfegi aldi. Karsi tarafin evine pompali tüfekle ates eden H.U.’ya aile bireyleri de yine pompali tüfekle karsilik verdi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis ve saglik ekipleri sevk edildi. Yapilan incelemede çatisma sonucu saçmalarin isabet ettigi 4 kisinin yaralandigi ögrenildi. Sokakta çikan çatisma ani ise vatandaslar tarafindan cep telefonu kamerasiyla kaydedildi. Görüntüde, sokaktan kendisine pompali tüfekle ates eden bir kisiye çatidan pompali tüfekle karsilik verildigi anlar yer aldi. Daha sonra çatidan ates eden kisinin elindeki silahi baska bir kisinin alip götürdügü anlar da yer aldi.

Mahalleye PÖH destekli operasyon çekildi

Olayin ardindan süphelileri yakalamak için çalisma baslatan Karsiyaka Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri, görgü taniklarinin beyani ile olayi gerçeklestirdigi belirlenen H.U.’yu (16) dün suç aletiyle birlikte gözaltina aldi. Bugün ise Karsiyaka Ilçe Emniyet Müdürlügü ile Asayis Sube Müdürlügü ekipleri yapmis olduklari çalisma neticesinde olaya karistigi tespit ettikleri süphelileri yakalamak amaciyla Örnekköy Mahallesi’nde Polis Özel Harekat (PÖH) es zamanli baskin gerçeklestirdi. Adreslerde yapilan aramalarda, tabanca, av tüfegi kartusu ve fisekler ele geçirildi.

3 tutuklama

Operasyon kapsaminda çok sayida suç kaydi oldugu ögrenilen süpheliler F.Z., Ü.Z., O.Z., C.A.Ç., G.M., Ç.Ç. ve A.O.Ç. gözaltina alindi. Dün gözaltina alinan H.U. ile birlikte toplam 8 süphelinin emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Emniyetteki islemlerin ardindan adliyeye sevk edilen süphelilerden 3’ü tutuklanirken, 5 kisi adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile