Orta Karadeniz'de Hedef Arap Turistler

Orta Karadeniz'de Hedef Arap Turistler

Türkiye’de tarih ve doganin iç içe oldugu sehirlerin bulundugu Orta Karadeniz Bölgesi’ne Suudi Arabistan’dan turist çekilmesi planlaniyor. Bu amaçla Suudi Arabistan’da faaliyet gösteren 18 turizm acentesinin yetkilisi Amasya, Samsun, Tokat ve Çorum’u kapsayan bölgeye gezi düzenledi.

Orta Karadeniz Kalkinma Ajansi’nin (OKA) organize ettigi gezide Arap turizmciler bölge illerinin tarihi ve dogal mekanlarini gezip turizm potansiyeline yönelik bilgi edindi. Esnaf da Arap konuklarina hediyeler verip ikramlarda bulundu. Yedikleri döneri muhtesem olarak yorumlayan Arap turizmciler döner ustasi Lütfi Kol ile hatira fotografi çektirdi.

“Orta Karadeniz’deki sehirler gerçekten muhtesem”

Geziye katilan turizmcilerden Ghadeer Al Hendawee, “Insallah Arabistan’dan buraya turlar baslatacagiz” dedi.

Arap turistlerin Trabzon’a olan ilgisi hatirlatilan Al Hendawee, “Her zaman Trabzon bölgesine gidiliyor. Ama bu bölge bilinmiyordu. Çünkü bu sehirler gerçekten muhtesem. Yesillik ve tarih beraber. Sadece Trabzon Karadeniz degil. Samsun mükemmel bir sehir. Amasya tarihi bir sehir. Tokat magaralarla, kalesiyle çok güzel” diye konustu.



Karadeniz’e en fazla turist getiren turizmciler davet edildi

Gezinin firsatlari da beraberinde getirecegine inandiklarini belirten OKA Amasya Il Koordinatörü Erdin Güden ise “Suudi Arabistan’dan Karadeniz Bölgesi’ne en fazla turist getiren 18 turizm acentesini bölgemize davet ettik. Bu faaliyetle amacimiz sehrimize, bölgemize daha fazla turist çekmek. Yaklasimlari gayet olumlu. Bundan sonra daha fazla turist getirebileceklerini düsünüyoruz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile