Orta Vadeli Program

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 2014-2016 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program'ın küresel risklere karşı önemli tedbirleri içermesinin umut verici olduğunu bildirdi.


Yorgancılar, yaptığı açıklamada, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından açıklanan yeni Orta Vadeli Programı değerlendirdi.

Küresel konjonktürdeki belirsizliklerin arttığı bir dönemde böylesi bir pusulanın büyük önem taşıdığını ve olası risklere karşı programda gerekli önlemlerin bulunmasından dolayı memnuniyet duyduğunu dile getiren Yorgancılar, açıklamada "Geçmiş programların beklendiği düzeyde ve nitelikte rehberlik yaptığını, hedeflerin yakalanabildiğini söylemek güç. 2014-2016 dönemini kapsayan programın küresel risklere karşı önemli tedbirleri içermesi umut verici. Ancak reel sektörün beklentileri açısından bazı ilave politikalara ihtiyaç bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Bu yol haritasının rehberliğinin çok büyük önem taşıdığını dile getiren Yorgancılar, açıklamada şunları kaydetti:

"Bu programların geçmiş yıllara ilişkin hedefleri yakalama oranının daha yüksek olmasını isterdik. Böylece açıklanan hedeflere ve bunları gerçekleştirmeye hizmet edecek politikalara olan güven daha fazla olabilirdi. Ancak yine de 2014-2016 yıllarını kapsayan program küresel koşulları, ulusal risk ve ihtiyaçları oldukça iyi harmanlamış, gerçekçi bir program izlenimini veriyor. 2014-2016 dönemini kapsayan programın küresel risklere karşı önemli tedbirleri içermesi umut verici. Euro bölgesinde yaşanan krizin kaynakları ve küresel sermaye hareketlerinin gerekçeleri dikkate alınarak kamu dengelerinin sağlam tutulmaya çalışılacağı anlaşılıyor. Üç seçimin yapılacağı 2014 ve 2015 yıllarında kamu dengelerinin korunacağı mesajı son derece önemli. Büyüme hedefleri ise daha gerçekçi belirlenmiş. Bu hedeflerin IMF'nin yeni açıkladığı Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'ndaki Türkiye'ye ilişkin tahminlerle de uyumlu olduğu görülüyor. Ayrıca ülkemiz açısından en önemli kırılganlık kaynağı olan cari açığın kontrol altına alınmasına, tasarrufların artırılmasına ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yoğunlaşmaya yönelik iddialı hedefler konulmuş. Bu hedefleri onaylamamak mümkün değil."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile